klik saya

Wednesday, June 10, 2009

pengalaman membawa anak sulung dalam my belly

hmmm...this is the 1st time for me to feel the real real real feel of being a pregnant mom.
bila org tanya "ok ke pregnant? sihat?" mst akan jawab "ok...alhamdulillah" (kalaulah boleh aku lupakan sakit belakang yang makin menjadi-jadi since baby nak masuk bulan ke-6 ni, tdo yang sentiasa terjaga2, rasa mual yg still ada kadang kala menjengah, worried about a lot of things; baby health, deliver, lonely
esp on weekdays.. n lots more!)...huhu...

Dulu masa baby umur 10mgg gtu, when I first experience the vomiting, huh seksanya sampai terpikir "macam mana la mak aku dulu boleh tahan muntah2 ni sampai 10 org anak..". Masa tu baru tahu apa yang mak kita lalui untuk membolehkan kita mengenal dunia ni... (miss u ma!)

untuk kawan2 yang baru kawen tu, get ready to faced this...
perit sikit, but yet when ur baby start kicking u and respond to ur voice, u will feel the world is yours!

3 comments:

  1. chah...sweettttt...erm ak doa insyaAllah yg terbaik utk mg betiga k..

    ReplyDelete
  2. That's very true my dear... bila baby dah besar, mula kicking rasa mcm alahai bestnye nak jadi mak neh.. Ilang la sekejap yg sakit urat sarap tue. (tp kadang2 baby kicing kuat sampai sengal2 tulang.heheheh)

    ReplyDelete
  3. jaga diri k :)
    aku ni calon pon tadak lg, bila nk dpt experience cam mu nih..hehehehe

    ReplyDelete