klik saya

Monday, June 29, 2009

Sesekali teringat masa mula-mula baby menendang

lagi topik sesekali teringat neh...maklum laa..I ni duk sorang2, berdua pun dgn rayyan jer.. so selalu la teringat2..

10 mei 2009. Aku masih tidur di rumah Shah Alam. Tetiba perut rasa berombak2, dan terus terjaga. Masa tu baru masuk waktu subuh. Me; “eh, apa ni?” sambil pegang perut. Laamaaa termenung, then ting! “Agaknya baby bergerak kot...”. maklumlah... I kan ibu muda, belum ada experience lagi...tak dapat bezakan pergerakan baby atau pun perut diserang angin.
Lepas tu sms kakak kat Rawang. Dia seperti doctor pulak, mengesahkan itu adalah pergerakan baby.
Maknanya baby kejut me dan suami bangun subuh la pagi tu...
Dan kami bertolak jalan2 cari penat kat Melaka untuk sehari itu..huhuuu penat sungguh!
Dan malamnya, my hubby teringin nak rasa tendangan padu baby, pada hal nya beliau sudah sangat mengantuk pada ketika itu. Lama menunggu, baby tak jugak menendang. Bila baby menendang, me cakap “abang rasa tak baby gerak”. Then dia jawab “gerak, gerak, gerak, gerak, gerak...” sambil amat terpejam dan tangan masih di perutku.. huh, sampai mengigau beliau. Kesian my hubby...
Hari ini, me sudah boleh membaca pegerakan baby. Si dia akan bangun awal2 pagi (subuh) dan malam (biasanya pukul 10 malam, dia sangat aktif). Waktu siangnye, dia akan menendang bila aku duduk diam di kerusi. Bila aku bizi ke sana ke mari, dia akan duduk diam. Dia tak nak kacau mummy dia buat keje. Dia memang sorang budak yang baik... Saaaayang Rayyan!

2 comments:

  1. Mamai betul Zul tue... kalau pegang perut sendiri pun bleh kata baby kicking kot..hehehhe

    ReplyDelete
  2. uuuuuu.. gitu yer..
    rayyan, jgn buat hal.. mummy mu mmg sorg yg tabah..ahakss :)

    ReplyDelete