klik saya

Wednesday, July 22, 2009

Kenduri Doa Selamat

<

lama x update la..
K.ijan, sah baru balik dari S.Alam isnin lepas..tu yg x update tu..hehe

18 Julai lepas mama, ayah dan kumpulan kuih (xtaw la nama kumpulan masak memasak yang mama n ayah join ni...kumpulan memasak seksyen 18 kot...yuran RM20 sebulan. kalu nak kenduri, gotong royong masak2, pinggan mangkuk n segala peralatan kenduri sampai tempat basuh tangan, khemah semua ditaja..x perlu bayar sewa daa... Iklan kumpulan ni jap..hehe)menganjurkan kenduri doa selamat, solat hajat dan tahlil sekali.adat orang dolu2, masuk 7 bulan pregnancy, wat melenggang perut. so kite x nak follow adat tu, kite wat la solat hajat...lebih diberkati!

Mula prepare barang2 nak masak hari jumaat lagi. I x dibenarkan wt keje, pasal mengandung kan...hehe. tapi buat gak..curi2 gi kopek bawang halia segala..bosan la duk sesaje, lagi nampak mcm pemalas sangat.perut kecik jer..larat lagi nak wt keje.

part paling segan bila jiran2 datang. I kan jarang balik sana, so x kenal sangat. especeli kawan2 kumpulan kuih mama..memang x kenal. so x taw nak muka gano ehhh..
salam je lah pastu wat air..bagi tetamu minum...

Kenduri keesokan harinya. meriah la..lama x jmpe sedara2. sedara2 yg datang semua kata perut baby girl..caner tu?

mula2 solat hajat di masjid Al-Hidayah, then bacaan yaasin dan tahlil di rumah.
dipohon moga2 Raisah selamat melahirkan anak dan mendapat anak yang soleh..aminn...

Ahad tu, mengemas n membasuh rumah n tikar2 yg guna masa kenduri. sangat penat coz mlm tu terus naik bus ekspress balik kelate..huhu

mengalir air mata masa babai my hubby..sob3. rasa nak suruh driver bus tu berenti n I nk turun peluk dia..x mo balik..sob3 lagi..

gambar2 sekitar dan persekitaran majlis.

sempat sembang2 kamere



nota untuk pak imam


mak cik esah
a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://2.bp.blogspot.com/_rJrKi_fmmCc/SmbXdVyIppI/AAAAAAAAAGE/O7UbPXl7YpU/s1600-h/IMG_6003.JPG">

2 comments:

  1. Seronoknye dapat buat kenduri doa selamat... semoga semua dipermudah kan ye Sah... perut kecik takpe... ada dua bulan lebey lagi tuh nak membesaq. heheh

    ReplyDelete
  2. emm..harap2 dia membesar la..tanpa meninggalkan strech mark. ekekekeeeee.

    ReplyDelete