klik saya

Tuesday, July 28, 2009

mari buat aiskrim

hehe, weekend hari tu terasa nak buat aiskrim sendiri.. (pada hal boleh jer gi beli kan...).
mengintai2 la resipi thru link kat blogresipi k.ijan itu..
dapat la resipi yang mudah n segere ni...tergoda la dengan testi2 yang ada kt situ konon2nye menjadi..
Ni bukan cubaan utk celen blogresipi yang best u yer...heheheeee

caranya; campur 2 cups of chocolate flavor susu dutch lady tu dengan 2 cups of creamer. mix or blend sampai kembang. freeze kan then bila agak beku, amik dan blend lagi sekali.

hasilnyer...jeng3

nampak buruk..tapi sedap...heheheeeeeeeeeee. mcm aiskrem beli jer...

3 comments:

  1. Wah wah... sudaa tukar tema ka? hehehe... rajin u mengepok yer... jadik ler tuh eskrem u... buleh order ke?

    ReplyDelete
  2. hehe K.ijan, buleh2. nnt I pos ke Finland!

    Sarah: hebat aper nye...aiskrem jer..hehe. nnt kalu Rafiq nak makan, buleh la dtg sini... :)

    ReplyDelete