klik saya

Monday, July 27, 2009

parcel k.ijan

pagi ni baru dapat tahu parcel y dipos ke Finland dah sampai... lega..pasal mmg worry takut parcel tu lambat samapi, tetibe makcik ijan tu terberanak lak..hehe... jgn mare ye K.ijan (K.ijan adalah kawan @ kakak ku yang belajar di Finland)..
sebenarnye ada cerita nak mendapatkan Post natal care dr Amway itu. I x tahu yang hanya member of Amway je yg di allowkan utk membeli barang2 Amway. I terjah jer kedai Amway (kebetulan sangat2 kedai Amway baru bukak depan USM- rezeki K.ijan). masuk jer selamba order saya nak set bersalin. dia tengok I punyer perut, terus la dia gi amik. then, bile nak bayar, dia (dia adalah pekerja kedai Amway tersebut) tanya, berapa no ahli?

me; hah, no ahli? mana ada... (tersengeh2)
dia; xder no ahli x leh beli barang sini..
me; laaa...ye ke... abes macam mana ni? saya nak belikan untuk kwn saya kt Finland. dia dah dekat dah nk bersalin. nak kene gi cari no ahli pulak, nnt lambat lak..takut x sempat nak pos... nanti saya nak kene datang sini lagi.. (konon2 nye dari jauh la ni..padahal USM depan itu ajer..)
dia; termenung jap. nk hantar ke Finland ke? jauh tu... hmmm...mcm mana yer? (sambil mata melilau2 dlm kedai tersebut)
me; pakai no ahli awak la..x boleh ker? (sesedap rasa oren jer wt permohonan)

I buat2 muka penat n kesian.

suddenly dia kata ok lah. memandangkan xder customer lain dlm kedai ni, saya bagi la awak beli. sepatutnya x leh ni... (I wt2 x dengar part ni..heheh)

maka berjaya lah beli Post Natal Care tu dengan menggunakan no ahli pakcik dia (sesungguhnya jauh sungguh perkaitan no ahli tu dengan K.ijan)..siap dapat diskaun lagi...heheeee

Awak punya x beli lagi?
saya punye x decide lg... (pada hal dah beli..malas nak citer lebih2 kt dia..pasal x beli produk dia kn..)

the next week tu, bungkus la parcel tu dlm kete kuning I...depan Bilal pasal singgah beli asam keping utk mak buyung tu... berpeluh2 hubby tolong..maklumlah..kete tu kan sangat luas. semata2 nak hantar cepat n nk hubby tlg angkatkan kotak (paw kat opis-kotak eprovider..hehe).

Alhamdulillah dah sampai..
semoga K.ijan berjaya menjalani program berpantang dengan dibantu oleh pak bidannya iaitu Abg Faiz..hehe

1 comment:

  1. Baru tau kena jadi ahli baru blh beli brg amway..hehhehe.. mujur dia kasik paw no ahli pakcik die... hahahha... tenkiu banyak2 la Sah.. sangat berguna set bersalin tu nanti.. nak kasik kuncup balik part2 yg dah terkembang lebey nie..huhuhuh

    ReplyDelete