klik saya

Tuesday, September 1, 2009

Life at Hospital Putrajaya

no camera hp is allowed in this ward!
this is what I found at the entrance of the ward.
hehe, mana ada orang pakai telepon biasa sekarang neh..abes tu mcm mana?
even x buleh, I snap je pics guna phone. x kan nak bawak DSLR masuk ward kot. kalu hilang mana nak cari ganti kan?

Doc want to keep me in this ward until next week. ni yang I dengar dari mula2 masuk ward dlu (week 33) smp skrg week 35. hmm...nak balik! nak balik! bosan yang tak terhingga sampai tension dgn diri sendiri sebab tdo wlpn x ngantuk!

lets pics tell ya a story

sorry for the tunggang langgang pics. malas nk rotate..

ni mula2 gi cek kat labour room HUSM. x tau lagi ni kene admit


Dexamethasone. dapat IM injection. sakit! orang yang suka jarum pun still can feel the dexa mengalir dlm muscle. Dexa is to mature my baby's lung.


admitted in HUSM


kene makan ubat tiap2 pagi


sempat makan2 KFC dgn hubby before puasa


suasana di wad FOC kat HUSM. student x yah bayar seposen pon... :)
kat sini la tengok mcm2 ragam orang..contraction bagai. sakit nengok nyer...


then, transfered to Hospital Putrajaya on 26 August 2009. selesa bagi kategosi hospital kerajaan..dont compare with other private hosp.


dapat bed tepi tingkap. so ini lah yang dipandang setiap hari sampai hari ni... mendung, panas, hujan, matahari tenggelam..semua dipandang sepi....




Hubby hantar bunga...Dr.Azi tegur..hmmm her husband is thinking of her!


hari2 jumpe en.mesin CTG ni 2 kali sehari. lepas sahur n sebelum berbuka. sakit belakang lah tiap kali wt ni. kene lak mas tu baby sedap tido, susah nak kejutkan dia bagi reaktive.


sangat patient. nama patient ini ialah Raisah Ab Hadi. :P


my first hidangan buka puasa


En.Hubby seronok dapat berbuka dengan isteri terchenta wlpn dalam wad


ok...itu sahaja...
salam dari Hospital Putrajaya.
senyum dibibir, dlm hati siapa yang tahu...

5 comments:

  1. babe, u nape?sakit ape?sakit kan injection utk lung baby tu..sakit montot i tau...hukhuk

    ReplyDelete
  2. nape wei sampai ke Putrajaya??? Mmg cdg nk deliver sini ker?

    ReplyDelete
  3. al the best n gud luck wit ur first baby weh. moga selamat semua.

    ReplyDelete
  4. nurul ; air kutuban I x cukup (AFI 5 jek, normal 12). so baby jadi kecik, tu doc kata my baby IUGR. ntah la...I tawakal jer.
    hehe, dexa tu mmg sakit...tp sekejap je kn? ;)

    naman; aku transfer sini, dekat dgn umah abg aku n umah mak mentua. mmg cadang nak deliver sini. kt kg x dok org nk tgk2kan aku..huhu

    madi; thanks! doakan kami yer!

    ReplyDelete
  5. take care nehh...aku tkdok keta nk gi lawat mung..uuu

    ReplyDelete