klik saya

Tuesday, August 4, 2009

musim buah2an

hehe, selalu tiap2 mgg jarang2 update coz as usual, weekend je, mr.hubby balik kg..so berdating la...laptop x bukak langsung. ekeke. then msuk opis, isnin mcm biasa monday blues.. selasa intai2 labwork..sambil2 tu baru leh curi2 masa tgk tenet..

so kali ni, nk letak gambar2 masa 2mgg lepas, ala2 musim buah merebak kat Mesia ni. umah bakal mummy ni pun x ketinggalan dilanda buah-buahan. seronok, tapi kalau buah rambutan tu sangat tak tahan nak kene panjat ambik, pastu kene gigit berjuta2 lemon semut hitam. seksa dlu baru dapat makan. rambutan lak ada yang kuning, merah pon ada. ijau ada gak, maknanya lum masak la tue...hehe


sambil2 bersihkan kete, leh makan rambutan ni...


haa, tengok la semut2 kt encik rambutan ni...meriah!
pastu ada durian. durian kampung biasa la..isi nipis n kaler kuning cair2 jer. tapi tetap sodap n menjadi pujaan hati. cuma semenjak dua menjak ni teringin nak makan durian isi tebal mcm D24 tu (kali ni betul mengidam!). ni majalah 3 punya psal la..wat siaran pasal durian ni..x pasal2 teringin lak. dlm dok menikmati durian tu, risau gak makan byk2 coz dgr2, makan durian leh sebabkan baby jadi sleepy. hehe patut la tiap kali weekend, baby mcm x aktif sangat..ingatkan baby x suke daddy balik, tp rupe2nye mummy dia makan durian x ingat dunia.. :P

encik durian ni dirakam gambar beliau kerana mr.hubby kata beliau berbentuk love. ye ke?


then ada lagi buah manggis (ore kelate panggil buah settor). ini bukan Manggis photography yer..hehe.
lagi buah 'stor'. I'm not sure the scientific name or the bahasa baku nye nama. tapi sedap..bila jeruk. hehe. prof J ada tanya semalam, I ada makan jeruk ni x...dia kata x elok utk bb. I kata la tak. padahal, dah ntah berapa bakul I makan..hehe
haa..ada lagi buah yang tengah rancak sekarang ni...beliau ialah buah cempedak, nangka n salak (ye ke salak ni? ke ada nama lain utuk bahasa ibunda? ). huuu..seronok makan buah!

1 comment:

  1. Amboi makan tak ingat donia... i teringin kan cempedak ngn tempoyak.. ritu ingat ade durian dlm tin (pandai2 kwn i ckp ade kat helsinki).. last2 takde... prust i. siap plan nk wat tempoyak lagi. huhuh

    ReplyDelete