klik saya

Friday, October 30, 2009

kehilangan

kehilangan dan menghilangkan diri pada minggu depan. rasanya tak dapat hapdet blog kesayangan hakus ni mula esok. sangat penuh laaa..
esok pepagi nak bertolak balik kelate.
ahad; nak pi umah sewa hangkut segala barang yang telah aku lambakkan sejak 3 tahun menghuni rumah kaler ijau kunin tu. huh3 sedey skit..tp xper, nnt dok umah kg dgn anak terchenta.
then nak pi survey nurseri Rayyan laks. part ni mmg berat hati sesangat.. (berenti jap tenung Rayyan yg tengah tido tak tido kat sebelah ni.. :(

isnin; bawak Rayyan jumpe pakar kanak2 HUSM. review result prolong jaundice dia..
then bersedia lah (BERSEDIAKAH HAKU?) masuk balik lab berpuaka tu...hish3.
nnt jmpe Prof J, soklan2 spot yang bakal diajukan untuk aku yang muka monyok lepas tinggal anak kat orang, " haa Raisah. hang ni mengandung sudah, beranak pun sudah. aku tengok hang dah makin kurus (dia suka komen tang ni), so boleh lah hang siapkan lab work hang cepat2, publish paper banyak2 pastu grad cepat. aku tengok hang ni dok termenungggg jer. aku ni nak amik student lain pulak" gedebuk bush nnt bertepek kat muka haku...
oh, sesungguhnya aku telah bersedia. dan nantikan prof J, aku akan berpindah ke Patologi di bawah naungan Prof H laks..(padahal senang kat pato ada surau leh aku pump BM kat situ...)... jangan kau rayu aku!!!!!!!!!!!!!
har3 ntah2 Prof J menadah tangan bersyukur ada 1 meja postgrad kosong, leh sumbat junior baru...

Prof J; anda dilarang membaca blog. ia tidak baik utk kesihatan jantung anda...

nak hapdet karenah anakanda ni sket...
-makin manja. kdg2 manja yg x dapat difahami oleh ibumu ini...nangis beria mcm lepas kena cubit kt peha berlipat tu, bg nenen dia buat2 mcm x dpt nipple. gigit sana, gigit sini. tangan pukul2 dada mummy dia...huhu. mummy sungguh x paham.
-tido siang mmg susah. dodoi menyanyi bagai, lelapnya 2,3 minit je. kdg2 nk haku tdo sebelah dia br lena lm sket, pastu kene peluk dia, tdokan kt lengan.. (lengan daddy dah tak laku sekarang :)... pg ni pulak, x nk tdo kt lengan kene dodoi2 mcm besa, tp mummy xleh duduk, kene berdiri pastu goyang2 badan...tutup la mata dia kejap. pahtu mummy nk try duduk, trus ehekkkk3 nk stat nangis. buleh rasa perubahan graviti budak ini...
-bab senyum2 ni mmg dr lahir mmg suka senyum smp nampak semua gusi. kdg2 senyum senget sebelah. comel sungguh, tak tahan terus kene cium3! (maaf aku memuji anak sendiri..hehe kalu ibu takpuji anak, sape lg kn? heeee)
-pastu 1 lg habit yg dr lahir x ilang ialah MENGUNYAH. tatau aper yg dikunyah, nmpak mcm sedap jer...lm lak tu dia mengunyah. ntah2 da nk tumboh gg... ekeke
-badan Rayyan makin berat. mummy nk pegang sblh tgn suda tak larat sikalang. tatau berapa berat dia yg latest..
-spt n3 yg lps, rambut n kening anakanda ni suda mula tumbuh....
-ada 2 tanda kelahiran yang baru obvious. satu di lengan kiri, satu di perut.

hah, banyak lagi la kalu nak tulis pasal anakanda sorang ni...ni beliau suda bangun. menggeliat bagai. nak besar org tua2 kata..hmmmm

haaa..semlama berjaya pi stadium malawati.
dlm niat sajer2 nak tengok2, terembat juga lah..
pantene hair conditioner 180ml : RM 5
head n shoulders botol besar: rm 7
album english style : rm 12 (musim2 org kawen ni...kene la prepare hadiah..)
2way foundation compact powder in2it : RM 20
blusher : RM 9
hubby rembat aiskrem RM 1 (huh, aku tengok je la...x ley makan..pantang setahun! tuu dddia penangan beranak)

kat part lain, dpt dua cadar single RM12 (cotton). berbaloi-baloi....
sudah potong ka????

mlm ni nak gi lagi...jom3!
my MIL terkilan lak dapat 2 jer cadar..suh gi rembat lagi 3. huh!

3 comments:

  1. pasal prof J tu akak leh bg senyum paling lebar je...siap nampak gigi lagi...hehehhe...

    ReplyDelete
  2. okes, nnt sah senyum selebar alam kat dier...

    ReplyDelete
  3. Sah, tanda lahir ape Rayyan ade? Mikael pon ade seketul. Moolat teciik kaler ijau. POnnn di lengan belah kiri. hehehe

    ReplyDelete