klik saya

Wednesday, March 3, 2010

Ani sup utara

Saya berjanji dengan customer pada jam 345pm.

Jam 340pm, saya masih di bilik siswazah, ada hal sedikit.

Terkocoh-kocoh saya keluar dan menuju ke kereta. Tit tit sms masuk. Dari customer saya- saya panggil beliau KAK NA. “akak tunggu kat kopitiam”.

Selepas meminta maaf, saya memandu ke KK square. Di traffic light hadapan HUSM, saya terpandang deretan kedai baru bercat kelabu. Di sebelah gedung kain Salem Aziz Textile, saya terpandang “Ani Sup Utara”. Saya berfikir-fikir, rasa macam pernah dengar nama kedai ini..hmmm Ani sup utara. Tertarik saya dengan signboard nya di mana perkataan sup itu seolah2 sebuah mangkuk yang berisi sup panas.
Lampu hijau.

Kereta kuning saya meluncur dan terus mencari parking.

Segera saya keluar kereta dan memegang dairy, handphone, purse dan kunci kereta. Saya berbaju kurung hari itu, dan tidak membawa handbag. Maka semuanya terpaksa saya pegang.

Di kopitiam, saya nampak seorang wanita bersama anaknya. Saya agak inilah customer saya memandangkan tiada customer lain pada waktu itu.
Langkah saya perluaskan.

Sampai di meja: “Assalamualaikum. Kak Ani ye? Saya echah...” sambil tersenyum penuh keyakinan.

Wanita ini mengangguk seraya tersenyum.

“Kak Na...”

Ops! Penangan Ani Sup Utara, sesuka hati makkk jer tukar nama orang! Alahai....

4 comments:

  1. kelakarnye...tersasul tuh..xpe xpe..:)

    ReplyDelete
  2. LIP: itu lah....ntah paper jer kan awak...huhu

    ReplyDelete
  3. aku tak pernah lupa tentang 'krudut'
    =)
    hehe....

    ReplyDelete
  4. krudut la mu.... huh!
    itu belum lagi 'kekasihku di menara daging"!

    ReplyDelete