klik saya

Friday, July 16, 2010

Jawab tag dari Ibu Iman

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

Kalau benda…ape ya? Duit la kot…hehe. Duit penting untuk kelangsungan hidup.

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?

Dah lama tak pegang wang sendiri. Biasa dr hubby jer. So dah lupa beli ape…huhu.

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?

Tak bermimpi nak pi kahwen kat mana2. Asal selamat nikah sudah cukup. Tapi, yg pasti, di kampong halaman sendiri…


4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

Semestinya sampai akhir hayat kami…insyaAllah amin…

5. Adakah anda di lamun cinta?

Sentiasa!


6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?
Al-Rafi Bistro, Seksyen 18.
J kul 12 tgh malam, pas balik mengecat dr putra perdana, pekene teh tarik dgn beef kue teow. Dap dap dap!

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
buku ya? Hmmm…huish, betul2 lupa. Kalau majalah, Pa n Ma lah beli tiap2 bulan.

8. Apakah nama penuh kamu?
Raisah binti Ab Hadi. Kat umah org panggil gemuk. Kwn2 panggil echah atau sah, atau isah. Mcm2 version, ikut lokasi. haha

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
ayah. Arwah ayah.


10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

Tak pernah bermimpi nak jumpa sesape….sangat tak ada dream kan?

11. Christina atau Britney?

Dua-dua tak suka. Tapi kalau lagu, lagi suka lagu Britney.


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

Of kos….kecuali kalau balik shah alam, my MIL akan basuh, jemur dan lipat. Pastu saya akan pakai balik. Baik sungguh my MIL.


13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

Rumah sendiri.

14. Pelukan atau ciuman?

Pelukan kot….

16. 8 perkara yang amat saya gilai:

1-kamera

2-makanan

3-internet / blog

4-tidur

5-mengelamun

6-Toyota Caldina

7-baju baby

8- no 8.


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan

1-Rayyan

2-sayang

3-kejap

5-jom

6-bismillah

7-kat mana

8-tatau

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.

Saya tak baca buku. Saya baca blog. Hahahahaha. Jangan kata nak 8, sebuah pun dah lama tak baca. Sekarang kalau ilmiah pun, journal jer. Tu pun print atas recycle paper! (itu pun bila kena present dpn Prof)


20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu

1-being a mom

2-being a pregnant lady

3- cara nak ambil sum-sum tulang (tikus)

4- belajar berjaga malam

5-?

6-?

7-?

8-cara buat blog :p


alahai...nampak sangat saya ni kurang belajar kan...takpe, asal jangan kurang ajar.... :)

No comments:

Post a Comment