klik saya

Monday, August 30, 2010

Taman Tamadun Islam. jom gi jalan2.


MasyaAllah....
punya lah lama entri ni tak di publish2.
ni kami gi jenjalan masa Rayyan umur 5 bulan.

rasa2nya dah tumbuh cendawan kat gambar ni
tapi tak apa lah ye
layan kan ajer...

kami pergi Kuala terengganu, melawat Taman Tamadun Islam
dengan masjid kristal sekali lah
sebab kan sebelah menyebelah jer mereka ni

masa ni my family in law datang jalan2 kat Kelantan
kami pun bawak lah gi jalan2 kat KT lak

ok, jom masuk Taman Tamadun Islam!

sebelum tu, kene cop pasport dulu kat imigresen ;)

ok, tiket dewasa ialah RM25 (mahal kan?). kalau tunjuk my kad, dapat diskaun, jadi RM15.00.
lawatan kali ke2 (sila guna buku pasport yang sama), dapat naik tram free.


alahai...baby nya Rayyan nih! ni kat depan masjid Rusia.


luas tempatnya...





yang ni saya tak sure nama nya. so tak letak nama (takut salah informasi lak).


kalau nak jalan memang tak larat (dengan anak kecik lak, panas2 lagi....). so naik lah tram ni.


manja daddy...



ok, jom kita tinjau replika2 masjid2 yang ada di Taman Tamadun Islam ni.










kebanyakan masjid adalah replika yang tak boleh masuk ke adlamnya. tetapi ada beberapa buah yang dibina dengan dalam2 nya sekali sama. macam Kubbah As-Sakhrah ni.

Indahnya binaan....




yang ni pun tak sure nama dia...






yang ni kenal tak???

ok lah...dah senja..
kami balik dulu....

2 comments:

  1. Pernah sampai dan pergi ke Taman Tamadun Islam dua kali. Penatnya pusing satu taman. tapi menarik tempatnya.

    ReplyDelete
  2. Menarik.. bila nak pegi ni... psst, cantiknye gambar header baru tu Sah... i loikkkeee :)

    ReplyDelete