klik saya

Wednesday, September 22, 2010

kek birthday Rayyan

salam
lupakan sengsara
lupakan yang duka
ini syawal
bulan bergembira

okes,
saya masih belum tepek gambar kek anak kesayangan saya
sekarang masanya untuk tepek


cute tak? cute tak?
hehe
budget2 macam kiut la tu mummy Rayyan nih
teka mana mummy dapat kek macam ni kat pasir puteh?



sebenarnya saya hias sendiri...
tempah kek kosong (walaupun tak berapa kosong, cream tu ada garis2 tak sekata lak tu...grrrrrr nak marah lak kat tuan kedai.tapi tak buleh marah sebab bulan puasa :p)


pastu saya hias ikut-suka-hati
letak marsymallow (berebut2 anak sedara ku yang melebihi sedozen itu nak makan!)
pastu beli la icing candies tu
itu pun kelam kabut petang sangat dah baru lepas lab work gi beli kat depan HUSM
sib baik ado...

icing candies rege dia rm1.90 jer
mallow2 tu rm5.

kalau suruh org kedai hias, mesti dia letak patung2 kartun warna warni-letak bola-pastu tepek icing kaler ijau striking jadi rumput-tambah berseri dengan pagar dari biskut panjang2- sungguh mummy tak suka deko begitu-maka buat sendiri.

coklat biru buat hias tepi gigih saya mencedok dari campuran warna warni-sila pilih yang biru sahaja.

apa-apa sajalah mummy!

ni gambar Rayyan di pagi 08.09.10. wahhhh macam main kira2 pula yer...8,9,10.

selamat hari lahir sayang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sayang yang amat!


(parut kat kepala sebab garu2)

ni pula masa sambutan birthdaynya pada hari raya ke2 (11 september 2010). bukan apa, saja menunggu sepupu2nya yang berjumlah 15 orang tu berkumpul.

Rayyan seronok bila dinyanyikan lagu "selamat hari jadi...". senyum sana sini si kecik ni.



pastu dia malu, maka terus ditariknya tudung mummy.


Rayyan, maaf ya mummy letak gambar Rayyan nampak pusat lak. hehe


sape ye potong kek hari tu? mummy pun tak perasan. daddy kot....
(abaikan muka mummy yang sememeh itu...)


Rayyan yang dulu 1.82kg
kini hero mummy!
love u dear!!!!!
love u lots!

14 comments:

  1. okay la tu sah..Janji kreatif..puas hati kan leh wat kek untuk mereka2 yg di cintai..ewah..hyperbola ayt aku..
    happy birthday rayyan..kite 1 zodiak u..

    ReplyDelete
  2. selamat hari lahir rayyan!! dah besar anak mummy ni kan.. hehehehe

    bln depan darwisy plk..

    ReplyDelete
  3. hepi 1st rayyan!!!
    mmg kiut kek itu!

    ReplyDelete
  4. oo rayyan da setahun yer!!!

    dia da boleh jalan leklok ker?

    moga mu n famili bhgia selalu yer. take care, jgn tensen2 pasal 'kawan' tu. aku nk kawan ngn mu smpai bila bila :)

    ReplyDelete
  5. epi besday to u...
    epi besday to u..
    epi besday to rayyan..
    epi besday to u..
    epi besday rayyan, aunty doakan moga jadi anak yg soleh utk mommy n daddy, dimurahkan rezeki dan di pjgkan usia..
    peluk cium dr aunty..mmuaahh..

    ReplyDelete
  6. Salam Rayyan,
    Happy birthday little young man!!! cantik mummy deco cake tu... good idea dengan marshmallow tu.. harus la berebut nk sorang satu, hehe..betul ke daddy yg potong kek? ke berebut ngan mummy? hehehe...

    ReplyDelete
  7. memang sgt creative...cute cute cumil cumil

    ReplyDelete
  8. Lily: sama zodiak ker? sama lah ferangai yer...tenkiu lily!

    ReplyDelete
  9. fiza: tenkiu aunty fiza. happy becoming bday utk darwisy!

    ReplyDelete
  10. husna: kiut kan keke itu? heheheh tgk la sape buat...

    ReplyDelete
  11. Mc Laa: Rayyan dok tatih2 lagi...lum jalan elok2 lagi...tak ready.
    thanks Laa sebab sudi kwn ngn aku lagi.
    thanks!

    ReplyDelete
  12. Che rod: tenkiu aunty Rod! siap nyanyi2 lagi utk Rayyan! caya lah!

    ReplyDelete
  13. k.ijan: kek bajet ciput2 jer k.ijan.... u lak lambat letak cara wat kek kete tu. kalu tak, buleh ai wat kek moto lak. hehe macam reti...

    ReplyDelete
  14. LIP: thanks Lip.... :) deko2 ikut suke hati. hehe

    ReplyDelete