klik saya

Monday, October 11, 2010

cik ah fly



salam semua
lama tak update kan?
anakanda baru baik high fever dan chicken pox
tak pernah suhu dia cecah 40.3
berkejar kami ke emergency
1st day ke emergency kelang
2nd day ke putrajaya
alhamdulillah sudah ok
tapi sedikit susut badannya sebab tak selera makan dan muntah2

ok lah, berbalik kepada tajuk
27hb yang lepas kami sekampung turun KLIA nak hantar adik ke UK
bukan hantar sampai UK
hantar sampai departure hall je la
hantar sampai ke babaian terakhir
sampai tak nampak bayang

cik Ah adik selepas saya
beza umur kami agak jauh
lebih kurang 6 tahun
beliau (ayat rasmi) melanjutkan pelajaran ke Exeter, UK.
panjang langkah adik saya yang ni
Alhamdulillah rezeki

dah lama tak hantar2 gni
last seingat saya semasa abang saya belajar di mesir dulu
tiap kali hantar, sekampung pergi!

ye laah...dulu mana lah ada sangat orang belajar over the sea ni...

sekarang lain la kan..

tapi trade mark sekampung hantar tetap diteruskan... ;P

eh, ni gambar kat umah abang saya
semua berkampung kat putrajaya kecuali kami balik puchong


kat airport dari jam 5 ptg gtew
penuh 1 lif!
macam batalion nak pergi mana ntah
hehe

cik ah dgn anak2 sedara


nak menunggu flight jam 1145 malam, mana lah nak lepak kan...
sib baik ada port baik punyer kami konker
sebelah KFC ada playground
kalau tak maunya meroyan anak2 seme bowink!


anak2 sedara saya macam histeria seme jumpe playground. ye lah, macam orang mengantuks disorongkan bantal lah!

ni saya bersama adik saya yang tinggi melangit! harus lah berkot segala sebab penaja suruh kan...kalau tak pakai kang "ai tarik balik tajaan" nak pergi dgn duit saper???

kenapa lah gambar ada ijau2 menghiasi wajahku itu...huhu

ni cik Ah posing2 sebelah bendera Malaysia. ala2 nanti tak jumpa dah bendera ni kat negara orang kan...nanti rindu pulak.


cik Ah dengan kakak saya, Cik Da-yang gemuks dan byk spare tyre hehehehe- dan anaknya Hadief dan Hasya.


aksi baring dilantai????
biasa......


kapal terbang ni best!
buleh turun ikut gelongsor jer!
I"Allah selamat sampai jejak tanah.


melepak ajer lah sementara menunggu tibanya waktu...


nak gerak dah


gambar gegar2. hampehz tul. bukan saya yang amik yer....anak sedara punya keje lah ni.
tengok anak veranaks saya duduk2 dikaunter check in.
belasah jer...


musti letak sticker2 nih kat beg2 seme...


tengok!!!
flight delay!
LONDON jadi kul1.00am lak.


kami semua. sorang jer yang tak masuk gambar iaitu tukang amik gambar-daddy Rayyan.


daddy Rayyan dah ghoper budak nak fly juge dah. kat lantai pun lantai lah...
anak2 seme dah ngantuks.


time to say babai...
tears...
sob sob sob


babai cik Ah...
time ni kami yang duk kat atas ni menjerit2 nama cik Ah macam kat konsert AF pulak! sib baik tak bawak banner!


babai cik Ah..
take care.
nanti cik Ah balik, musti seme dah besar.
nanti Rayyan umur 4 tahun dah sekolah.

p/s: fesbuk kene block dah. (terima kasih USM). so tak dapek nak upload kat sana...

3 comments:

  1. bestnye...
    ahaha..Facebook kene blok dkt USM..aku taw kijo team mana ok blok..musti PPKT..ahaha..

    ReplyDelete
  2. mmg kije deme tu la nih.... after ofis hour br leh. tp sape nak tunggu? nak kene gi amik anak lak...huh

    ReplyDelete
  3. ah nk gmbr time raya jg..
    kak sah email la

    ReplyDelete