klik saya

Tuesday, November 9, 2010

hormon ting tong

lab work hari ini sudah beres (ye ke? bukan ke ko patutnya sub culture cell tapi ko ngelat????)

ya ya ya

memang patutnya subculture cell, tapi sebab lapar yang amat, tunda jer lah ke tomorrow. boleh cryopreserve sekali.
tadi prepare media, laju jer bubuh FBS, dah yang ke 40ml, baru perasan macam ada habuk2 dalam tu.
aduih laaa...
jangan la contamn.
bukan sikit prepare tadi, 500ml tu.
500ml bersamaan RM600.
harap2 nya itu sekadar proteinnya sahaja.

lepas tu hari ni sangat bijaksana
buleh lak gi UV bone
dah dok menung tetibe terpikir
"aku UV bone????????????????"
giler ke aper! mau mati cell dalam tu!
berlari terus zasssss masuk clean room off UV.
pening sungguh!

-tulang tikus- yek!

harap2nya cell idup.
ujung minggu ni nak balik sana, dah mintak tlg Dr.z change kan media
sayang jugak, cell tengah confluent
ni antara hidup dengan mati master ni....

hari ni rasanya hormon ting tong ni
mulut ni dok berair jer
mengidam
dah pekene nenas cicah asam
tapi rasa nak makan masam2 lagi

kalau nak makan yg masam2, kene time kat keje jer
kalau kat umah kene mulia
makan yang berkhasiat jer
takut anak mintak...hehehehe
sama jugak kalau makan jajan
atau megi, tunggu anak tido dulu. ngeeeheheh... sedapnya!

5 comments:

  1. wahahahahaa...adoiii..scientist berseni, aku doakan master mu abes cepat2 sbb aku plk nk buat master nih.hahaha

    ReplyDelete
  2. Lip; oh tidak Lip...tidak tidak. belum lagi...ni ting tong nak peod rasanya. hehehe

    ReplyDelete
  3. Laa: tenkiu Laa utk doamu. good luck utk master mu. good luck 40x. (40x tu maknanya payah betul master ni..huhu)

    ReplyDelete
  4. hehehehe bulan tujuh 2011, tggu...ape???tak fhm tanya sah...

    ReplyDelete