klik saya

Thursday, March 31, 2011

Mine is mine!

Salam dan selamat tengahari buat semua.
sudah masak kah?
saya sudah siap goreng ikan. sekarang tengah google resipi goreng bercili tapi tak jumpa yang berkenan di hati. makanya lepas ni buat resipi sendiri.

ni mummy nak citer perihal anakanda yang memang tak boleh share barang dgn org.
tapi peliknya tiap kali dia nak minum susu atau makan aper2, dia akan pelawa anjing kat bawah umah ni ataupun cicak untuk makan sama dengan dia...baik pulak.
selalu mummy kene cakap "gogong tak nak makan, dia dah kenyang. sekarang Rayyan jer makan yer...". baru dia makan.

tapi benda2 yang tak boleh dishare ialah harta benda dia. macam mainan dan bantal.
kedua-dua bantal mummy dan daddy dah jadi harta rasmi dia. bantal dia pun dia punya juga. kalau mummy tersalah tidur di bantal sendiri, dia akan tolak2 mummy suruh tidur di tempat lain. walaupun ditengah2 malam jam 2,3 pagi. kalau dia tengok bantal dia org guna, dia rela bangun dan rampas balik.
haish...not good lah ini perangai.
memang layak Rayyan dapat adik cepat2 supaya nanti Rayyan boleh belajar ape itu sharing.
sharing is caring u know... ;)

Rayyan memang tak pernah duduk nursery. kat umah pengasuh dulu pun dia sorang jer baby, mana ada kene share pape...hmmmm...

nanti bila adik dah kuar, tak tau la mcm mana perangainya.
harap2 ok lah.

mummy dah berkira2... adik kene beli set bantal baru. lepas tu kene sembunyikan takut Rayyan isytihar tu dia punya.

baju-baju mungkin ok kot sebab rasanya Rayyan dah lupa baju newborn milik dia.

tapi kasut lion ni mcm mana?


masih mau pakai walau sudah obviously tak muat! dah pakai sibuk dok mengaum. Auuuummmm Auuummmmm




kat belakang Rayyan tu karpet baru orang bagi. mekacih yer...susah2 jer kawan kakak saya yg bagi. berdebar jer rasa pakai karpet kaler krim disamping anak makan aiskrim!



daaaa....

4 comments:

  1. sah!!! karpet tu sgt cantik ok!! mmg kita suka gilerr

    * ala bila dh ada adik otomatik abg akn jd caring n tahu apa itu sharing..hikhik

    ReplyDelete
  2. kasut lion hok mana?xpernah nmpak pn sblm ni...
    kedekutlah si rayyan ni...hahha

    ReplyDelete
  3. Fiza: cepat pegi beli karpet tu kat nilai. kata kakak sah rege dia rm599 asalnya, tapi lepas tawar punya tawar adik manis segala, dapat rm200! hahaha. harap2nye kes otomatik tu akan berlaku lah nanti kat Rayyan. susah hati kalu pk2. hehe

    Ah: kasut lion tu dia pakai sokmo masa baby2 dulu....dia mmg kedekut terutama tang bantal. sentuh sikit pun tak boley!

    ReplyDelete
  4. mcm hasya dlu la...xleh sentuh bantal dia
    phtu klu dedek dh ada,ok je

    ReplyDelete