klik saya

Tuesday, April 19, 2011

3D scan untuk adik

Ya Allah...lamanya amik masa nak upload gambar gi tengok dinasour.
sudahnya saya stop kan.
esok2 lah pulak.

haaa...tadi dah gi scan adik.
dan anak2 mummy memang ferangainya sama.
bila time nak scan 3D je tutup muka. pemalu.
dulu Rayyan pun tak dapat scan sebab dia tak nak toleh, letak muka rapat2 tepi uri, adik pula terus tutup muka dengan dua-dua tangan!
kalau masa Rayyan mummy sedey n frust (sebab kene bayor juge RM100++ kat klinik bersalin UMRA seksyen 13), tapi bila adik tutup muka mummy rilex jer...
hmmm tak per lah dikk...nanti bulan 7 mummy tengok adik puas2.
yang penting, doktor bagi 99% confidence level adik ialah GIRL!!!!!
alhamdulillah jika betul.
rahmat dari Allah untuk melengkapkan family kecik kami...

tadi kami nak gi scan kat Medi Nur puchong sebenarnya, tapi ramai patient dan disuruh utk booking dulu. kalau buat kat sini RM90.

maka kami pun berlalu ke KPMC Puchong. kaedahnya setelah berpusing2 mencari parking (sangat padat kawasan bukit puteri puchong neh), rupenye sini ada 2D sajork. dulu2 dia ada buat 3D, tapi sekarang tidak lagi...

maka moh le kite gerak ke KPMC Kajang pule...dah tanya2 dengan Mrs.Fiza dulu sebelum tu..
banyak baca di blog org kata doktornya tak mesra..tapi tak pe lah kami cuba nasib. nasib kami baik sebab dapat doktor perempuan ; Dr.mimi dan doktor ni explain bbbaaaik punya. kira ok lah...kena charge pun RM40 jer...dapat la tengok adik duk menguap2 dalam perut tapi tak dapat capture imagenya... kira seri lah dengan abang ye dik. tak der gambar 3D.

sebelum balik, dah alang2 sampai ke kajang, apa lah salahnya kita makan satay kajang. (asal mengandung jer nak makan satay kajang...padahal sedap lagi satay kempas!)

ok lah, mummy sudah mula search nama girl pulak...yeaaaaa

5 comments:

  1. waaa....bestnye..aku agak doh sah musti anak tino sbb mung masak sudah mengalahkan chef suda..seri serta pembawakab blog jugak lain..chewah..gigih aku buat kajian..hurm..ni jeles ni..mung sepasang doh..

    ReplyDelete
  2. bestnya kalo betul gurl!! tringin jgk nk gurl..alahai mmg lgkap la..

    ReplyDelete
  3. 3d kat as-syifa bangi muroh..dr tino dio baik..kat jameaton equine ok gok..die scan 2d dlu nk tgk napok ko dop kalu wat 3d...so x rugi ah

    ReplyDelete
  4. Salam Sah,
    Baby girl pulak ye.. wah bestnye... kak ijan pun teringin gegirl jugak...hehehhe.... :)

    Tak sabar nk tunggu baby ni kuar la :D

    ReplyDelete
  5. Lily: gigih mu wat kajian kat aku. TERHARU sungguh! heheh

    Fiza: ape lagi fiza...bulah dah tu pelan2 tambah passenger.. :)

    Elly: mu wat kat As-syifa ke dulu?

    k.ijan: k.ijan tak sabar nk tggu baby mana ni? dalam perut k.ijan ke perut sah? ;)

    ReplyDelete