klik saya

Sunday, April 17, 2011

adik oh adik

adik ni kan...asal tengah malam jer bangun..asal tengah malam jer bangun...jangan la jadual tak sama dengan abang Rayyan, nanti letih la mummy tak dapat tido...
dulu masa mengandungkan Rayyan, tiap2 malam biasanya jam 10pm dia akan bangun -tendang2 dan buat aksi dalam perut. adik pulak jam 10pm masih diam...cer tunggu sampai jam 12 ke atas, mesti bangun tendang2 mummy. huhuhu.

daddy demam dari semalam. antibody daddy memang lemah banding dengan mummy. kalau daddy demam dah cecah 10 kali baru mummy boleh demam sekali kot...itu laaa...tak minum susu ibu katanya. mummy ni minum susu ibu sampai sekolah. ingat lagi masa mummy kecik dulu, dah sekolah la....balik sekolah, campak beg terus cari tok ma sebab nak nenen. tp ada susu ke tak tu mummy tak pasti. yang pasti lepas tu tok ma buat macam2 biar mummy berenti nenen- letak minyak cap kapak, makjun laa...last2 mummy kalah dengan cili padi. hehe. mesti pijar kan letak cili padi? tapi nak lepas punya pasal, terpaksa laaaaa...
nak buat mcm mana, lambat dapat adik.
susu botol pun mummy gemar juge. ingat lagi bila adik mummy-cik ah tak nak minum susu yang tok ayah dah bancuh dalam botol, tok ayah offer kat mummy. mummy malu2 tapi amik juge, bukan nak tuang dalam cawan ke aper, dengan botol2 tu juge mummy minum. padahal dah besar panjang..eh tak mummy pendek jer...dah besar tapi pendek, buat mcm baby lagi. adoiiii ferangai!

haaa...kisahnya daddy demam.
makanya hujung minggu esok ahad duk umah sajalah...nak wt guane....

4 comments:

  1. heheheh...my unborn baby plak tak tdo ptg...

    ReplyDelete
  2. lip : petang2 dia nak bersenam...amik angin petang...:)

    ReplyDelete
  3. Cantik jugak background belang2 blue you ni Sah. I loikkeee...
    Begitu ropanya kisah Mummy Rayyan neh. Sampai besar le jadi babynye... Eh, Rayyan bf lagi tak Sah? kak ijan nk bg Mikael bf sampai 2 yrs :D

    ReplyDelete
  4. k.ijan : kes lambat dapat adik la tu...
    Rayyan berenti sendiri bf sbb sah peknen, susu pun jadi takdok sgt.. masa peknen 5 bulan rasanya dia mula tak mau.

    ReplyDelete