klik saya

Wednesday, April 13, 2011

Apa khabar adik kat dalam?

selamat pagi...

saya belum tidur lagi
tadi gi check up adik
lebey kepada cek mummy sebenarnya

so sekarang sudah 26++ nak masuk 27 minggu
rasa cepat je masa berlalu
rasa macam tak perasan perut makin membesar
ni kes tak der cermin penuh kat umah la ni
tau2 seluar baju seme tak muat suda

dan saiz perut sudah menghampiri saiz perut masa mengandungkan Rayyan tetapi di minggu ke 34!

hari ni berat mummy naik dengan jayanya (Doktor kata nak kene buat ujian air gula pasal berat naik sampai 6kg dalam tempoh 4 minggu..adakah ini berkaitan dengan entry makan2 itu?)
bulan lepas 49kg, bulan ni sudah 55kg.

tinggi perut 26 cm. kalau dulu masa Rayyan, tinggi 28 cm dah dekat2 nak bersalin dah. patut la daddy kata perut mummy besar kali ni.

dan hari ni sudah ambik ATT injection -dos tambahan -sebab anak ke-2.

Dr.Faizah cas saya kali ni RM40 sahaja. pelik. saya ingat bil bulan ni cecah 100, sebab ambik injection sekali.

best cek kat An-Nisa' Putra Perdana ni. Doktornya baik dan tak mahal.
bulan lepas cek, sekali dengan scan dan obimin untuk sebulan, baru RM38. saper2 rasa nak cek up kat sini boleh laa...malam2 doktor pompuan. petang jer husband dia jaga.

saya masa awal2 hari tu cek up kat klinik gomen jugak.
tapi bila pergi kul8.30am, kul11.30 am pun nama tak panggil2, Rayyan dah start merengek laa...
panas kita buleh la tahan, Rayyan tentu2 lah kebusanan dan kepanasan.

dulu anak sulung tak per la gi sorang2 cek up.
ni anak no2, kene la bawak yang sulung.
habis hubby pun bukannya ada cuti sangat.
maka selalu mummy stress bila Rayyan start merengek.

tak pe lah lagi.
tapi bila misi2 kat situ mula bebel, sound2 dekat ai kata "lain kali amikla perancang...". dengan nada yang sinis. SINIS okeh.
ai terus rasa nak blah jam tu jugak.

aper hak misi2 tu nak sound ai?
perlu ke ai cerita kat diorang yang ai mmg plan my family, bukan main terjah jer. dah mmg ai plan nak ada anak tahun ni, kenapa pulak ai nak kene ikut orang lain punya plan????

habis tu nak tunggu tua baru nak ada anak?
hish, fedap betul dengan misi2 ni. tau, bukan semua. tapi sekilas misi lalu, sudah ku tau yang mana cengel yang mana baik.
kenapa misi gomen selalu dikaitkan dengan perangai yang tak mesra petient? kenapa ya? cubalah ubah sikit...lebihkan senyum tu. bercakap dengan orang pun, jaga la adab tu.
tapi misi kat HPJ okay jer ramah2 baik seme...ai salute misi2 HPJ!
(eh, tetibe membebel pasal misi lak. dah lah, takut lak darah naik kang, dah lah berat naik!)

maka mulai hari itu, saya pun cek up di An-Nisa'..begitu kisahnya...

okeh, ni nak tayang gambar2 daku yang dah lama tak interprem dalam blog sendirik!

ni masa peknen 3 bulan. kurus kan? ferasan. tapi memang mula2 peknen, berat turun dari 48kg sampai 43kg! morning sickness yang teruk! aiiii...anak fomfuan ke? hehe
teruk sampai gosok gigi pun boley muntah.
bau-bau macam menumis mmg bisa menghambat daku ke toilet. betul2 macam org peknen dalam drama2 tu...nak makan tetibe uwekkk...haaa macam tu lah. cunn lah sekejap sebab berat turun. cincin pun semua longgar tak boley pakai takut cicir.


ni pulak masa 10 minggu selepas itu. masa gi PD. week 22. lebey kurang kot dengan sekarang,


ni the next weeknya. week 23.




dan gambar terbaru....


...


...


...


...


...


...


...


...

jeng jeng jeng


...


...


...

ada gaya dugong terdampar di tepi tasik kenyir tak? hehe
ini bukan gambar sekarang. ini tahun 2009 punya gambar. Rayyan duduk rilex dalam perut masa ni. gambar sekarang????

....


...


...


...


...
gigih nak tengok ye?

nah, gambar makan durian otw nak balik sini hari tu.


tak nampak perut...hehe...
sebenarnya tiada gambar terbaru...
(tengok ke muka tu macam peknen anak pompuan kan? org kata kalau peknen anak lelaki, hidung jadi kembang. masa peknen kan Rayyan hidung mmg kembang setaman. kali ni tak pulak. eheheheheee...anak fomfuan?) sudah2, anak lelaki ke pompuan ke tak kesah yang penting sihat selamat semuanya...

ok lah, dah tak larat duduk ni. nak baring la pulak. dah dkt kul3 pagi ni. nak gi iron baju lak...
begini lah jadual hidup surirumah sepenuh masa...mmg penuh la masa tu.

7 comments:

  1. alah dtg putrajaya xckp ye..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Babe u look great! Wah bestnya x lama je lg si handsome dpt main with his Adik..

    ReplyDelete
  3. Fiza : ada laa...sah datang petang dkt magrib dah masa tu. dah sms naman, katanya nak hantar lens tapi sah balik dulu.... nnt kalu fiza wt makan2 sah datang la lagi...huhu (makan ajer!)

    ReplyDelete
  4. Nurul : thanks nurul. harap2nya dia nak wt main laa...jgn dia nk konker semua sudah laaa.... echah pun tak sabar dah nak bersalin ni.. :)

    ReplyDelete
  5. Lip :alahai..suspen pula ibu mengandung ni yer :)

    ReplyDelete
  6. TAHNIAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.. asal aku lmbt tau nih..haha..nak kene nih! take care.. :)

    ReplyDelete