klik saya

Thursday, May 5, 2011

Buka puasa di Saba' Restaurant



ini kisah khamis lepas (hari ini sudah khamis kembali!)

buka puasa ganti di Saba' Restaurant
ini kali ke 2 kami makan kat sini
kali pertama pow abang belanja...makan pun ala kadar kenyangnya...makan share2 kan...
nak bagi puas hati sebab dok teringat2 jer...gi lagi

Rayyan pilih menu. semua gambar dia tunjuk...nak nak nak. nak tangtang (kentang!). so Rayyan mummy orderkan mushroom soup- RM7. SEDAP!


ini Shewarma (betul ke eja ni?) RM5. sebab kenyang maka jadi kurang sedap. tapau balik umah.


Mandhi Chicken. RM17 untuk half chicken. kalau amik quarter hanya RM12. banyak ni boleh makan 2-3 orang.
sebab perut saya sempit walaupun berpuasa, maka daddy tukang perabis. kenyang sampai tak boleh bercakap lalu perjalanan pulang diisytihar ' Zon Dilarang bercakap'!

tapi memang sodapppp!!!! (festime makan masa duk spital putrajaya masa tunggu nak bersalinkan Rayyan dulu...lama tuuuu...)


Rayyan memang berselera! siap cakap sedap sedap!


Air Barbican perisa lemon. RM4. sebotol bolah share 2 orang sebenarnya. tapi disebabkan daddy kata "order lah nak makan ape pun..." terus order air yogurt. pure punya. meremang minum sebab masyammmm...


sib baik orang tak ramai sebab weekdays kan...


dan hujung minggu lepas, pergi lagi sekali sebab BIL belanja makan (lepas 2 sem baru dapat PTPTpuuuuu).
tapi kali ke-2 pergi, tiada lah gambarnya. masa gi dgn MIL semua, Mandhi chicken sudah habis. hujung minggu orang memang sangat ramai!

maka kami order grill chicken -sedap!
chicken kebab -sedap!
khabsah chicken -sedap juga tapi cepat muak sebab nasi dia mcm pulut sikit.
air macam biasa la....barbican. kali ni perisa pineapple, raspberry, dan apple.

agak2 mengidam lagi...harus terjah lagi sekali:

SABA' RESTAURANT
4800 SUITE, 0-2 GROUND FLOOR, BLOCK A1, JALAN PERDANA CBD PERDANA, CYBERJAYA, SELANGOR

8 comments:

  1. kita pnh makan gak..lps tu balik rsa meloya2 lauk dia..hikhik

    * syioknya selera mommy preggy ni..

    ReplyDelete
  2. Xganti lagi my puasa.. :p next week pasti!!

    ReplyDelete
  3. Fiza: makan sampai kenyang yang bukan sikit2...kenyang terdampar gitu. hehe. tang berselera ni yg payah nak kontrol ni....

    ReplyDelete
  4. sedak eh echah..mayat brapo kali dh ajok tra saba. tempat dio selesa dop? nak bowok mek dayani tu takut crowded..huhu

    ReplyDelete
  5. lip: echah dah stat ganti sebab nanti bersalin bulan puasa tahun ni...tahun depan kene ganti 30 hari!

    elly: sedap bagi aku laa....kalu mu gi weekend, ramai orang. tapi dia ada juga kat tingkat atas, kurang happening laa... takut mek dayani tu tak selesa pulak org ramai. tp ok jer...

    ReplyDelete
  6. restoran arab ko tu?ah kt sini mmg mkn portion arab..makan bnyk la mknanya.ganolah nk balik umah klu mkn bnyk gini gak.

    kt sini harga utk half chicken with rice dlm 8pound.klu kt manchester dlm 5pound je..murah!!
    kebab mixed fav ah.harga dlm 5pound,LARGE,bleh mkn 2 hari,xpn share ngan 4 org..sedap!!!ah mkn kambing lo ni..sedap kambing sini n murah compare ngan lembu

    ReplyDelete
  7. anyway,sungguh rayyan makan!!makan sendiri plk tu..masuk mulut dok?ngan sudu garfu segala...

    ReplyDelete
  8. Ah : saing k.sah pun kata kambin obersea sedap. dia pun make kambin sokmo. tak dok bau kali gak. Rayyan pandai make dgn sudu garpu. meniru ore. dia kalu make ayam meme ssungguh!

    ReplyDelete