klik saya

Tuesday, June 28, 2011

buang yang hidup



tak daya dah kami nak bela pokok hidup
last2 beli jer pokok buluh ni
cantik
rasa segar jer duk dalam umah (padahal pokok buluh ni tak der kuarkan oksigen pun!)

profile si buluh:
tinggi : 5 kaki
tempat beli : Ayer Hitam Johor
Harga : RM6 sebatang.
bilangan adik beradik : 5 batang

harga barang kat Ayer Hitam ni kene pandai survey dan tawar menawar. kebanyakan kedai letak harga RM8. ada juga kedai letak RM9.50. so kami pusing2 tawaf2 dulu, jumpa kedai kat belakang2 kedai lain, jual murah RM6 sahaja...maka ada penjimatan di situ, terus beli.

Rayyan pulak beli mickey mouse ciplak Disney. mcm ori rupanya. kebanyakan kedai letak harga RM45. tawar2 dapat RM25.

kalau korang pergi johor, singgah2 lah ayer hitam ye. jangan malu2....

*lapar dan tiada mood lagi. tiada selera makan. semuanya tiada. pengsan*

No comments:

Post a Comment