klik saya

Thursday, June 23, 2011

saya ibu yang kurang lemah

salam
hari khamis
pagi ini sedikit ceria
sebab Rayyan hepi2 saja
dan mummy pun kurang susah hati

bangun pagi jam 5.30am
panaskan lauk dan nasik semalam buat bekal si suami
bukan tak nak masak baru, tapi semalam si suami tak sihat, maka tak dinner, maka di bring foward today
senang keje mak
dalam si suami tak sihat tu, doa dalam hati " mintak2 abang MC hari ni. boleh hantar gi PJ". hahahah bukannya nak doa bagi suami cepat baik kan? tapi kalau suami tak sihat ala2 gitu, alangkah baiknya MC dan teman isteri di rumah. malasnya nak gi PJ. tapi bos company tu beria2 nak jumpa saya. harap2 ada rezeki la. keje pun menarik melibatkan surgery2 kat spital.

pagi ni pun Rayyan bangun awal
saya cakap dengan dia Rayyan duduk umah nenek lagi hari ni ye
dia jawab nak
pastu tolak2 saya suruh ke dapur
katanya "mummy masyak". suruh saya masak.
dia riang ria main belon di pagi hari
ceria
ok lah..
kalau nangis2 panggil mummy2 nanti mummy susah hati
dah nak kuar umah salam cium semua
dengan adik pun dia cium
bila mummy tanya mana adik? dia tunjuk diri dia, jawab "abang". betul lah tu. Rayyan abang.

kadang2 agak pening pikirkan nak panggil Rayyan ape bila adik kuar
ABANG- takut tertukar dengan daddynya
ABANG RAYYAN -mcm panjang sangat.
ABANG LONG- mcm tak best
ABE- hehe.

sebelum terlupa dan terberhabuk gambar ni, meh kita share gambar barut baby dari mybabycomel.blogspot.com.
barut so comel2 dan kemas jahitannya. puas hati, saya beli dua saiz iaitu S dan M. S untuk lepas baby lahir, dan M sedia untuk baby besar sikit.
material dia flannel cotton yang gebu gebas tu. lembut.
yang kaler hitam tu pulak ialah nursing cover. semangat mummy nak bf! nursing cover adalah RM31 sahaja. total pembelian ialah RM83 termasuk pos. ok puas hati.


kalau tengok barutnya jenis yang ada curve kat bahagian belakang. jenis mcm ni payah nak jumpa kan? bagusnya kalau ada curve ni, kalau baby buang air kecik or besar, tak de lah kene kat barut tu...baby kan buang air banyak kali...


Cik Ah dah balik bercuti dari UK. sekampung juga kah gi jemput? setengah kampung ada kot. semua lebih semangat nak tengok cik Ah buat balik ape. hehe. saya lak dari keboringan duk umah, baik lah saya gi airport. cik ah bawak balik banyak barang. ni antara barang kiriman mummy iaitu tommee tippee baby teats. beli untuk Rayyan dan adik siap2. kat sana baru 3.99 pound. kat sini? mahal lah sikit...RM23. jimat sikit alang2 cik ah nak balik kan...


baju-bajuan cik ah hadiahkan untuk Rayyan dan adik. Rayyan punya sehelai, adik punya sampai 9 helai. so cute2 n cumel2. utk abang ipar dia, baju juga. untuk kakak dia? TADAK! tak per...ada untuk anak2 kakak dia pun syukur....(tadah tangan). murah rezeki anak2 mummy. tak payah beli baju raya!


hoi, dah nak kul8. cepat buat keje. salam rindu dari budak suka order susu "nak milk suam, banyak" ni dia Rayyan dengan cartoon character feveret dia: Titi -mickey mouse.

3 comments:

  1. bestnyoo..adik mg baru balik uk eh..bakpo x oyak..leh tupe beli bare..hee

    ReplyDelete
  2. sah, 2nd baby ni baby girl ko? baju ado pink2 tu.hehe..terliur la tgk barut kartun2, nk order jugok la gini..hehe

    ReplyDelete
  3. elly: tahun depan adik aku balik lagi. bole tupe beli brg.

    eeja: katanya girl...mu buleh doh order..tak lama dah tu...

    ReplyDelete