klik saya

Monday, August 15, 2011

berpantang di JUSCO

semalam hari ke 29 berpantang
kami anak beranak ke JUSCO
sebelum ke jusco tu, kene turun tangga 3 tingkat dulu (benang pun belum luruh sepenuhnya...apasal la degil sangat benang nih ye).
dengan dokong si Adel, turun pelan2. daddy kata turun satu2 anak tangga. jangan turun mcm orang tak pantang. baikkkk daddy! menurut perintah!
daddy pandang depan jer, saya langkah macam orang sihat. lenguh wei nak turun jalan kecik2 mcm tu...

ni MIL tak tau ni dah merayap pergi Jusco. kalau tau..mati laaaaahhh

kat IOI Mall, hajatnya nak beli baju anak2. sekali baju anak2 tak dapat, baju bapak dengan mak yang dapat. saya siap beli selipar raya...nak beraya sakan la kunun walhal puasanya tidak! ye lah...daddy kata qada' dah 3 tahun tak beli selipar! bukan daddynye tak mau beli, saya yang tak nak.

nasib baik la Rayyan tidur kat stroller, adik lak daddy dokong. saya pulak tawaf jusco cari barang. hahahaha...kesian je tengok daddy dengan anak2 duduk di suatu sudut itu sambil menunggu isteri memilih macam2. dah siap pilih, datang untuk pengesahan 'bang, yang ni ok tak?'. kemudian menghilang lagi.

ingat nak kuar sekejap saje, tapi dari tengahari sampai la ke maghrib baru tiba di rumah. bukan ape, kan dalam pantang...jalan pun langkah kecik2...tu makan masa tu.
Adel pulak kejap2 nak susu..biasa la baby kan... nasib baik beli nursing cover sebelum bersalin hari tu..berguna la di saat2 orang ramai ni...ber BF di khalayak ramai tak de masalah lagi...

mummy sentap masa sarung baju saiz SS. tak muat! nak masuk tang bahu jer dah tak muat! alololo...gemak lagi nampaknye. amik la saiz S. mulanya nak beli mini kurung..pakai dah cantik dah...try demo nak BF, payah nya! ketat sket nak selak. zip ada sebelah kiri...terpikir juga ke nak bagi nenen belah kiri jer? kang naya kang. tak jadi. lupakan hasrat bermini kurung. pakai sajalah baju kurung....

daddy pulak tahun ni beli baju melayu Raihan punya stail. saje ubah mood. bukan mood daddy, tapi mood mummy. hehe

baju adel lak, cute2 baju bb girl, satu pun tak jumpe yang kaler ikut tema dan affordable. yang jumpe pun, rege dia RM50. tu baru tshirt sehelai. harus la tak kan...

ok lah...hujung minggu ni beli tudung pulak. ke nak daddy belikan aje? kang tak berkenan kang masalah pulak.. (alasan nak kuar sama).

*masa nak kuar, tetibe daddy bersuara: dah 2 anak kite ye. :)

3 comments:

  1. daddy macam ada pengalam berpantang saje ye..ahaha..haipp...29 hari derak doh ni..haipp

    ReplyDelete
  2. alamak...MIL angkat baca blog lah..lariiiiiii
    ok2, aku tggu 35 hari pulak (minggu depan lah tu...hehe)

    ReplyDelete