klik saya

Friday, August 12, 2011

di sebalik nama Adelya Nur Rasul






pencarian nama untuk anak kedua ni dah lama...
nama Adelya ni dalam list masa mengandungkan Rayyan lagi..
kot2 dapat anak perempuan kan..
simpan dua nama
bila Rayyan lahir, nama Adelya dalam simpanan

nama asal yang jumpa dalam buku ialah Adilia..ada juga Adilya.
daddy nya ubah2 jadi Adelya
ringkas dan nampak menarik

kami mahu nama panjang
so masa mengandungkan Rayyan, nama ni ialah Adelya Nur Zara. saya pula nak nama Adelya Nur Zahra.
muktamad.

tetibe saya dapat anak sepupu nama Zahra..
alamek...takkan nama sama kan..
so cancel nama Zahra tu.

Zara pulak, tersangat la ramai anak2 kecil nama Zara...(mcm nama Rayyan la juge..sangat ramai smp Rayyan pun konfius bila tgk org lain panggil Rayyan2 kat budak lain...). so cancel juga...agar tragedi nama sama tak berulang.

lama memikir nama yang hujung tu..
dok Adelya Nur _____________
saya listkan nama dan bagi daddynya (turn daddy bagi nama anak)
daddynya tiada kata putus

sampai di saat2 akhir dah overdue pun masih tiada nama yang berkenan

tetibe malam sebelum bersalin tu kami pergi jalan2 kat uptown...

nampak satu nama ni "NUR RASUL"

daddynya terus tangkap cinta

so lepas adik umur sehari jer daddy dah gi daftar nama adik
laju jer

jadilah Adelya Nur Rasul...






semoga puteri ini menjadi anak yang solehah...amin...

1 comment:

  1. sedap nama baby adel..nak taruk nama baby sedap2 jugak la..hihi

    ReplyDelete