klik saya

Friday, August 5, 2011

rutin tidur Adel

salam
tetibe nak citer rutin tidur Adel kan?
sementara si pipi labuh tu tidur...maknya pulak tgh ngadap lappy (sebok kat blog org) dan peminat setia blog bising malam2 bukak blog tapi.."kenapa tak update blog yang? kenapa update sket je? kenapa kenapa kenapa...." dah, meh sini nak update.

si Adel ni dia siang2 tidur.
jaga jaga juga tapi kejap2 je la...

pagi lepas bangun nenen masa sahur tu, saya tukarkan diapers, dia tidur balik.
sampai dalam jam 10 pagi gitu dia bangun. nak mandi. pas mandi dah selesa2, dia tidur balik. membawa ke petang dan membawa ke malam.

tapi malam je siap la
dalam jam 11 malam ke 3, 4 pagi tu dia macam tidur2 ayam.
kejap2 waaaaaa nangis sedih.
syahdu okeh suara dia nangis. girl katanya....
kadang saya sengaja biar dia nangis lama2...nak dengar dia nangis sedap ja bunyinya. lg pun bg exercise kat lung dia sekali. heheh

sudahnya daddy amik dia, dodoi kejap (daddynya pun tak kose nk dodoi lama2..mata pun pejam sambil dodoi..huh), terus letak kat celah ketiak..tidur la si Adel kat celah ketiak daddy tiap2 malam. diam pulak dia..

tips nya: bila dia nangis yang pertama: sila lepaskan tangan dia dari bedung.
ok, bedung dari dada sampai kaki dengan tangan terkeluar.

tidur...

nangis lagi. sila buka bedung dan campak jauh2. minah ni keje berpeluh ajer lah. masam sungguh. so tidak berbedung. lena tidur.

nangis lagi.

sila amik bantal kat kepala dia dan campak jauh2 juga. tidur dengan daddy atas tilam sahaja bersepah macam budak besar. awak tu umur tak sampai 20 hari lagi adik oiiii....

sib baik abangnya tak meragam malam2. kul 4, 5 jer bangun nak milk atau air. just make sure ko jangan masuk dia punya kawasan or sentuh or tertidur kat bantal dia even kene bucu bantal jer pun dia akan marah. abang kan tak leh share bantal kesayangan dia. semalam jenuh pujuk nak basuh sarung bantal dia, tak mau nya dia. di peluk2 di cium2 bantal tu. tak dapat basuh. hari ni dia kat umah MIL, dapat la sumbat dalam mesin tu...

ok lah, Adel dan menggeliat2 manja tu. nak bangun la tu.
nak gi masak air nak mandikan dia...

da daaa....

2 comments:

  1. Syok je baca... tak sangka lak di Rayyan tu ada mantal mucuk. hehe... dah tu garang pulak ye... lepas ni siap la adik. wakaka...
    Sah, kira u berpantang sendiri lah ni ye. syabas syabas. hehe.. :)

    Pasal kek tanpa mixer tu, ada la a few:

    http://www.blogresipi.com/2010/01/18/eggless-chocolate-cake/

    http://www.blogresipi.com/2010/01/20/eggless-chocolate-banana-cake/

    http://www.blogresipi.com/2010/02/01/eggless-cinnamon-carrot-cake/

    pastu all the muffins recipe, memang tak pakai mixer. lagi satu ada resipi new york cheesecake juga campur pakai spoon je. nanti kak ijan buat posting maybe tomorrow. hehe :)

    ok sah...selamat berpantang.. kiss kiss si gebu tu untuk ai okeh. mmuahhh!

    ReplyDelete
  2. tenkiu k.ijan...dpt la ai buat kek raya ni...

    sah pantang sendiri..tu byk mrncuri mkn. heheh

    ni si gubu ni nanak tdo lak...x dpt mummy lunch lg..

    ReplyDelete