klik saya

Friday, October 21, 2011

free talk by En.Hasnuddin at KLPF


yaaaaa
cerita dah lama baru nak letak!
asyik lah tertangguh tangguh
ok lah...2 minggu lepas (ye ke?) berjaya menghadirkan diri ke seminar kat KLPF ni. mula-mula ingat nak gi usya je...ye lah dengan anak2 kan...mcm mana nak masuk seminar. sekali cik abang kata 'tak pe lah syg gi masuk abang jaga anak kat luar'. owh, i lap u lah bang. terus je zasssss berhimpit2 masuk jugak duduk berdiri kat belakang pun jadi lah...

bukan senang nak dengar talk by En. Hasnuddin ni dr Adan Photoghraphy / FOTOTEACHER. biasanya untuk wedding photo talk, mau kene bayar kurang2 RM600++ br dapat. ni alang2 free kan...

sebenarnya saya dah banyak kali jumpa dia ni. tapi may be dia lupa...ya lah ramai orang kot dia jumpe. tapi dia cakap tak sombong punya orang. bak kata orang makin berisi makin tunduk gtu lah... bukan mcm sesetengah photog tu. baru amik gambar kawen je dah berlagak. kedekut ilmu. kita tanya pun buat2 muka mcm 'apelah minah ni menyebok'. haaa mcm tu. tp ramai yang tak kedekut ilmu n sporting mcm k.moon, saiful nang, kacuk...
saya biasalah bila jumpe otai2 photog terus la bertanya macam2. kapochi minah ni.
masa kat pintu masuk tu, nak toleh belakang tengok hubby, sekali terus terpandang en.hasnuddin ni. terus 'eh en.hasnuddin' dia senyum terus tanya khabar kite. walauuuuu dia tak kenal kite ponnn. dia siap cakap 'tak pe awak bawak je baby awak masuk seminar..boleh. situ bising2 baby nangis pun tak dengar...'. nangis tak dengar tapi kalu Rayyan meroyan agak2 dengar tak??? tu la pentingnya PR dlm dunia photog ni. kalu muka kelat2 nanti org nyampah (peringatan utk diri sendiri jugers).


ok la dia punya talk tak de lah detail...just tarangkan gambar tu secara teknikalnya mcm mana dia buat.kita pun imagine lah...ni gambar masa wedding Siti Nurhaliza kt KLCC.


kalau dalam wedding photog or even...penting ada benda2 ni: gambar suasana, detail (mcm hantaran, baju, kasut, props2 yang digunakan...). ni kalau tak de sangat lah bosan gambar yang di ambil. customer pun tak hepi ape guna kan...

saya tak tunggu habis pun talk tu. lagi 5 minit nak habis terus kuar sebab telinga ni asyiklah duduk dengar anak nangis. padahal bila keluar, anak2 riang gumbira bersama daddy tak de masalah ape ponn.

ok lah ni gambar2 di sana:





di pameran Black n white


sebelah dewan tu ada sambutan hari koko.tak sure peringkat ape. so jenjalan kat situ juga. anak bujang harus pow satu cukelat.


daddy melahirkan kerisauannya iaitu : agaknya nanti Rayyan besar susah dah nak jumpa pokok koko ni.
maka dengan itu amik gambar tepi pokok koko dan buahnya.


home made choc yang comel. tak beli ponnnn


ok lah. babai.

No comments:

Post a Comment