klik saya

Wednesday, November 23, 2011

setelah sekian lama bercuti akhirnya bekerja di tingkat 11



salam
taip cepat cepat. nak kejarkan tido. maklumlah berkerjaya sekarang ni addoiii
pagi2 dunia bermula jam 5 pagi
bangun dan pam susu
dapat 2 bekas 3 oz untuk bekal adik. 2 bekas lagi dari stock. tapi adik minum 3 bekas jer.
lepas pam susu, masak bekal. kami dua2 bawak bekal. sementara belum bergaji ni...bawak bekal dulu. alang2 cik abang bawak, saya bawak la sekali. kawan2 baru pun bawak bekal, berjemaah kami kat pantri.
jam6.15 am gerak ke shah alam. jam 7.00am sampai. letak Rayyan rumah nenek dan adik di rumah pengasuh. saya pun gerak ke tempat keje. semalam 1st day siap cik abang eskot sampai kat parking. pastu setiap waktu kol tanya mcm mana. series rasa macam budak darjah satu. hehe
semalam amik adik di rumah pengasuh, demam la pulak ini budak. tak pernah berpisah dengan mummy kan... pagi tadi lak hantar nangis tercebek2 kesedihan. kesian....mummy hati batu boleh jalan je anak nangis. bukan apa...lama2 kang tak bekerja lak. cuba nak punch card tak merah. semalam parking kat plaza perangsang kene rm11. hari ni dah tau nak parking kat mana...kat MBSA free saja. fuh lega.
semalam dgn hari ni kami tak di beri sebarang keje lagi. series membosan duduk saja. saya lak kejap2 keje pam susu aje. dari tak buat ape2, baik aku buat stok. hari ni menulis artikel. siap la jugak satu. esok baru start keje kata nya...
kami semua di tempatkan dalam meeting room. 50 orang semuanya. sambilan kan....
tapi diorang adik2 lagi...umur pun 20, 21,22. terasa la ketuaanku. siap membe cakap 'aku rasa ko paling tua di kalangan kita'. amboi engkau tak agak2. aku lahir hujung tahun lah...baru je masuk 27. nakkkk jugak perasan muda. adik2 semua ok baik2. seronok rasa nak gi keje. tapi yang lelaki aku masih tak puas hati. apasal la ko seringkali memekak? cakap suara lantang2. bila ada taklimat ko menyampuk dengan perkataan2 yang menampakkan kebodohan? aaadddoooiii
ko duduk bahagian pentadbiran kot. agak2 la. ni sebatu dah bole dengar suara korang. jaga imej lembaga ok...
dah la. malas nak bebel pasal budak2 tu. janji aku gumbira bekerja syudahhh

terimalah si mumuks yang demam ini...

6 comments:

  1. gemuknya si adel ni.....rambut tu jgn potong,biar panjang

    ReplyDelete
  2. Selamat bekerja Sah.. siannye so montel kena tinggal ngan mummy sampai demam. Abang Ayyan ok kot. :)

    ReplyDelete
  3. geramnya maksin tgk adelya! bambam ok! peluk cium sedap ni.

    ReplyDelete
  4. Selamat bekerja echah!!!sehari dia minum 3 botolx3oz ye?

    ReplyDelete
  5. masha Allah comelnya si debab nihh!!! please squeeze pipi dia yang gebu tu for me! :D :D :D

    ReplyDelete
  6. Ah ;nak biar panjang. nanti ikat toncang.

    k.ijan; tenkiu k.ijan... abang ayyan dia ok je dah biasa kene tinggal. adik la kejutan budaya.

    fiza; peluk cium masam. hehe

    Lip; tenkiu Lip. sehari Adel minum 3 botol x 3oz. sikit je minum. bekalkan 5 pun tak habis.

    Liyana : si gebu gebas ni macam terlebih ibu roti. :)

    ReplyDelete