klik saya

Friday, May 4, 2012

alamak aku jakun!

eyh eyh
kenapakah sudah berlainan gaya dashboard blogspot ini? berpeluh kejap nak cari kat mana nak post new post. hahahaha...kesiannnnn... nampak benar lamanya tak update!
anak anak dan suami sudah check in kat bilik. sebelum check in suami buatkan air horlicks dan bagi epal sebiji...pesanannya 'sayang online lah...abg tidur dulu'. uhhh heaven.

petang tadi ada cerita sentap. tapi malas lah nak share...ngengada kan... bukan ape...kang ada yang baca yang terkene kang ada lak orang lain yang sentap! tapi sampai sekarang masih terasa tau. susah bila dekat dekat ni, makin banyak yang tak bestnya...i'm not talking about my husband ok...

hmmmm...ape ye nak sembang? haaaa...nak cerita pasal pengasuh adel lah. pengasuh ni ok...dah tua la kira pangkat mak mak lah kalau dengan kite...dengan adel kira pangkat nenek lah. panggil pun nenek ani. makcik ni jaga ok, nak kata bersih sangat tip top tu tak lah, tapi ok lah... anak aku balik dengan hidung berkerak tu dah perkara biasa...ntah nasi dari pukul berapa tak pasti. tapi yang macam aku rasa tak best ialah nasi bekal aku bagi memang tak pernah habis. even bagi sesenduk bubur pun tetap tak habis. dia macam malas nak menyuap. susu pun sama...mula mula dulu aku tinggal 5 bekas x 3oz. pastu asyik berbaki jer, aku kurang kan ke 4. berbaki lagi...sudahnya sekarang bagi 2 bekas jer. habis lah. tak pe lah sebab adel makan bubur, tapi sekarang bubur pun asyik lah bersisa...was was lak...lapar ke anak aku sepeninggalan aku ke ofis? haishhhh naik sesak kepala memikir!

sudah lah...meh kite sembang pasal lain lak. tadi sebelum tidur, encik suami mengeluh kereta tua dia asyiklah buat hal. tadi 2 kali mati enjin kat traffic light. ye lah kereta tu dah tua benar...dah uzur..memang segala penyakit lah datang. tiap tiap hari dok berzikir kat telinga aku kata nak beli motor, nak gi kerja dengan motor. memang jawapan dia tak lah kan...tak sanggup dah aku. sekali eksiden dulu dah la...cukup lah tu. aku bagi syarat, kalau nak kerja naik moto, kene kerja luar dari Pulau Indah tu. baru aku akan kata yes. kalau tak, jangan harap. rayuan tak dilayan ok. tapi aku pun risau juga memikirkan kereta tua tu. cis. saje je nak menambah koleksi masalah. asal gaji naik je, ada je benda nak mintak perhatian. abis bila saving nak bertambah?????

ok lah, ada masa aku sembang lagi. nak tepek gambar ape ye? jap aku cari...

ok, gemuk. fine....
tapi sekaramg dah kurus tau. maklumlah dah 15 hari ganti puasa. ada lagi 14 hari.... dah nak masuk rejab ni. boleh la pulun puasa. till then...daaaaa

2 comments:

  1. pengasuh anak aku nama mak ani..hehe..nek ani suh adel tido je kot sepanjang hari smpai xbg mkn

    ReplyDelete
  2. siannya.. cuba tukr pengasuh.. kat tpt kerja taakde nurseri terdekat?

    ReplyDelete