klik saya

Thursday, May 30, 2013

LUNCH/ HI TEA AT MELTING POT CONCORDE HOTEL SHAH ALAM


Salam
ni kejadian berlaku bila ye?
masa dapat bonus hari tu bulan lepas kot...lupa dah kekdahnya.
 hubby ada rezeki lebih ambik berkat bawak family makan-makan.
memang kebetulan anniversary mak mertua ke-30.
sebenarnya naik pening nak cari tempat makan
memang banyak restoran, tp macam bosan asik2 seafood, western kan
so tetibe ting teringat pernah makan kat concorde KL tapi masa tu tak dapat menikmati lantaran terkena cerry berry
so meh kita qada'
so komen daripada bapa mertua ialah:
"ayah rasa pening lah. makan terlalu banyak!"
haaa tuuu dia.
aku lak rasa macam sesak napas
kekdahnya makan tak banyak pun
just small2 portion jer
tapi perut dah ketat
 
ok price at Melting pot cafe:
lunch to hi-tea time 12.00 noon till 5.00 pm
adult RM48.00
senior citizen: RM24.00
child: FOC
 
murah la kan? semalam satu family makan, RM250++ campur service charge 16%.
sebabnya ayah dapat harga senior citizen... hehe
padahal ayah tak la tua mana pun...
 
sambil makan ada live band
kanak-kanak lak ada playground kat sebelah cafe
so tak de lah budak2 meragam
 
tak banyak gambar ambik sebab makan dengan mertua kene behave,,hehehehe
 
paling best rasanya lasagna dia..nyumm 2x aku makan
pastu seafood, yong tau foo, fish ape ntah dap jugak
anak2 makan steamed chicken rice dengan ice cream
desert pun banyak tapi gua tak layan
tetibe tekak ni macam tak nak telan kek segala bagai (rasa rugi lak hari ni huks)
 
 
adik alhamdulillah behave jer
kalau tak memang dia spesies tak suka duduk diam
dia diam makan nasik ayam
lepas tu mula operasi masukkan nasik ayam dalam eskrem
hmmmm  

ok layankan je lah gambar ni ye



sebelum bertolak kita bergambar dirumah dulu

anak anak kesayangans di rumah diatas kayangan


us. sebe;ah adel tu adik ipar.

nak acik miiii



terima kasih tukang belanja


owh isi ikan tu very the mavelesssss

















Rayyan nanak amik gambar
ok babai

6 comments:

  1. wah menarik nya. mesti cuba jugak ni. nak bawak mak ayah nanti. terima kasih sah for this interesting information :)

    ReplyDelete
  2. Salam sis..nak kna booking dlu ke atau blh walk in trus ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Kirana...rasanya better book dulu sebab takut full...

      Delete
  3. Salam sis..kalau nak makn kat situ kena buat reservation atau boleh walk in terus ye?

    ReplyDelete
  4. Salam Ukhuwwah! Sis Raisah!
    Tengah cari review tentang hi tea kat concorde - kebanyakannya positif.
    Tengok your review memang best!

    <a href="http://ruzanaibs.blogspot.my/2014/12/penyelesaian kepada kentut faraj.html</b></a>

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Sis Ruzana... :) macam nama kakak saya pun Ruzana juga.

      Delete