klik saya

Tuesday, November 26, 2013

Majlis Graduasi Tadika Mutiara Ibu laguna Park.


macam entri yang lepas kite pergi majlis graduasi tadika Rayyan kat Impian Morib hotel
Rayyan tak de la grad pun sebab baru  4 years kan
so dia just join konsert je lah
yang grad nya kawan kawan 6 years
masa sampai kat hotel ni, kami famili yang paling awal sampai...dalam pukul 2 petang
so melepak la dulu
kul 3 lebih baru cikgu sampai
pastu terus check-in dan petang tu Rayyan ada rehearsal
Adel jadi penonton rehearsal
kami ibu ibu duduk melepak
bincang isu semasa...bukan bergosip okay!
so motip nak bagitau kat sini ialah siRayyan Zafran ni tak rehat satu hari
bila menjelang malam dia dah lemah mengantuk
dan juga agak tiada mood...
ni gambar sebelum majlis bermula... tapi kan Rayyan ni, dia memang masam je sepanjang majlis
tapi bila nak amik gamabr, senyum pulak
Rayyan buat persembahan lagu Old Mc Donald and lagu korea- mummy tak tahu tajuk lagu korea...sob sob sob


Adel...kemain susah nak ikat rambut. sekarang kalu nak ugut dia suruh ikat rambut ialah :kene ikat, nanti susah makan nasik, rambut masuk mult! baru jalannnn

Rayyan wif daddy


tapi disebalik ketidakceriaan Rayyan, ada sesuatu pengubat jiwa dia...ni haaa... si Aina. tak tau la kenapa si Rayyan ni suka kat Aina. comel kata dia. sebelum majlis lagi dia bagitau nak amik gambar dengan Aina. tebalkan muka daddy pergi mintak dengan mak Aina kata nak amik gambar. dah nak dapat menantu ke mummy ni?? ehehehehe.. tu kat belakang tu mak Aina. omelkan Aina ni... tengok Rayyan tersenyum lebar. lepas tu tiap2 hari duduk tengok gambar ni gaya orang angau. hish risau lak mummy ni... baru  tahun la abang!

daddy snap 2 kali

baru seronok!

mummy mok

persembahan tarian zapin. super cute bila diorang goyang2 kan kepala..hahaha. dah la masing masing muka bulat...


suasana dalam dewan...sekali dengan buffet..sambil makan sambil tengok konsert anak-anak

rayyan dan kawan kawan menunggu diluar untuk persembahan

eh gambar buat persembahan tak de pulak..kite buat video jek...ni pakai ape atas kepala ni frog ke ape...

lepas tu upacara penyampaian hadiah...Rayyan dapat hadiah tempat pertama untuk  4 years. ambil hadiah daripada cikgu Rozie, pengasas tadika Mutiara Ibu. yang baju kuning tu Cikgu Ayu.

cikgu ni lah selalu dengan Rayyan. kadang petang petang nampak berdua je dengan cikgu kat ofis...

the proud face. congratulation abang Rayyan! you did a great job! semoga istiqamah.

4 years. tempat pertama Rayyan, kedua Aisyah dan ketiga Khairul.

ni untuk Anugerah membaca. Rayyan satu satunya 4 years yang dapat. yang lain 5 and 6 yrs. dia dah baca sampai buku 4, dan cikgu dia kata dah stop ajar sebab takut laju sangat. target cikgu 4 yrs ialah paling laju buku 2. alhamdulillah.


bersama-sama kawan-kawan. mummy knows, Rayyan will miss them so much... sedih pulak nak tukarkan sekolah dia... :(

yang paling kanan baju oren tu kakak Aina, namanya Alia.

masa ni dia dah tak de mood sangat dah ni...very the mengantuk.

Rayyan displaying the present



pastu Adel pulak nangis nangis...adoyai...memang dah kul10 lebey dah time tidur...

esoknya ada sukaneka untuk semua...Rayyan tersingkir masa 1st round lagik..hehe...

pastu nangis.......


bila nak ambik gambar senyum ajer... Adel suka sangat masuk tangan dalam mulut. haip

pastu nak tiup belon pulak....teka apa jadi?


nangis jugak sebab tak berjaya tiup belon! heheheee kelakar la Rayyan ni. dia memang belum pandai tiup belon. bila nak balik, dia cakap kat daddy "kenapa abang tak pandai tiup belon ya daddy?" daddy jawab "bukan tak pandai...belum pandai. jangan kata tak pandai, belum cuba, belum usaha lagi kan...jangan fikir negatif....bla bla bla" "negatif tu apa daddy???"

tiup sambil tutup telinga

acara seterusnya

masukkan air dalam botol. yang kat belakang Rayyan tu Syahira. dulu rayyan suka budak ni. sekarang cinta dah beralih arah. heheheheh

ending game ni ialah Rayyan nagis juga sebab si Syahira dah potong dia lari dulu jadi yang 1st. terus majuk. alahaiiii anak mummy ni hero ultraman tak leh la lemah lemah ting tong ting tong asyik nak habis kuasa jek

dah nak balik dah....ni wif Aleesya anak cikgu Ayu,  kawan kat taska

us with all the teachers. paling kanan mama Nora yang jaga Adel, cikgu Nadia pengetua tadika, cikgu Rozie dan cikgu baru...

sehari lepas tu buka hadiah cikgu bagi...dapat pipeline ni. suka la dia.

buat alat senaman pun boleh...

ok itu jek...majlis graduasi dan hari keluarga. seronok sangat. mummy pun rasa seronok, anak-anak apatah lagi kan...

1 comment:

  1. Aku pulak teruja baca. Good Job Rayyan and congratulations. Aku rasa ni berkat dok dalam perut mak hulu hilir kena bawak masa mak dok study ni..ahaha..

    ReplyDelete