klik saya

Saturday, December 21, 2013

end of December

owh, aku cilok tajuk kau Liliey!
aku sepatutnya siapkan diri menghadapi kerja baru
lagi 2 seminggu sebelum berglumang dengan lab
aku debar
tapi aku malas nak prepare
acaner tuh?
well, 2013 KPI aku not met, not achieved.
kalau kat ofis ni, tak achieve mahu kene bambu berjam2, dengan jeritan si bos tu
tapi ni KPI sendiri
jerit kat diri sendiri je lah

cer teka KPI aku ape?
aku nak dalam akaun aku ada RMxxxx
tak leh la bagi tau berapa kan...
sebab sikit pun tak mampu nak menyimpan
jangan kata ada ber KKKK, malah duit sudah minus!
so kite set KPI untuk tahun depan lak

cer bagitau macam mana aku nak menyimpan?
kalau tiap hari tol aku ialah RM7.40 sehala, maka pergi balik rm14.80.
minyak rm80 untuk 3 hari
tukar minyak hitam 2 bulan sekali
alignment balancing pun sama
sesak napas aku

kiranya macam aku bekerja free je lah kat kampeni sekarang
sebab on the way nak pergi keje tu aku dah tabur-taburkan duit atas jalan raya
pemurah kan ??? sangattttt


2 comments:

  1. Aku tbayang mung bukak tingkap keta sambil tabur2 duit syiling. Wakaka.. Semoga tahun 2014 adalah tahun yang comel untuk kita.

    ReplyDelete
  2. Sama la ngan aku.. Huhu
    Duit duk habes kt atas jln raya n keta saja.. Pindah ofis baru, naik kmuter n lrt plk. Mls drive, dahla duk habes pitih byr tol, jem pah ceroh! Huhu

    ReplyDelete