klik saya

Friday, December 19, 2014

Cara Budget Nak suprisekan suami dihari jadi... kek kit kat

Salam
Salam hari jumaat
rasa lemau jer hari ni
staf ada 6 orang, 3 cuti, terus senyap sunyi ofis
dapat balik dododo ni best ni.. :)

belek-belek folder gambar, nampak gambar masa birthday husband 2 bulan lepas
hahahaha
lama dah
dah tua dah beliau, 30 tahun. sebaya jer dengan kite sebenarnya... :p

Add caption

ceritanya gini
kite jarang celebrate birthday husband tau
sebab ape? sebab malas..heheh
tak tak
nehi nehi
tak tau sebab ape
selalunya kalau nak bagi hadiah kite bagi jer, tak tunggu birthday pun
begitu

so tahun ni macam...eh dah 6 tahun kawen rasa macam tak pernah pulak buat kek untuk birthday husband
ke pernah buat, tapi tak de dalam memori
tak kesah lah
tapi birthdaynya kena hari sabtu
jadi kalau buat kek hari jumaat tu nampak nau buat kek untuk dia kan?
mencik la macam tu
nak order pun macam malas
nak beli mahal pulak
aku semua benda pun malas kan, ape yang peliknya

so kita cuba la jadi kretip sikit
aku beli kek siap jer...tapi beli butter cake jer... sebab nak kek kecik
pastu hias-hias supaya nampak macam kek mahal, bungkus hadiah letak atas meja

pagi tu siap bangun kul 5 tu nak siapkan deco2 kek
gigih pulak rasanya
nasib pagi sabtu
so hubby bangun nak solat subuh tu terkejut la dia ada kek
kira jadi la surpriseeeeeeeeee tadaaaaa

tak de pun
aku letak kek
lepas tu wat deeek jer
aku nampak dia kuar bilik
dari dapur jer aku cakap happy birthday bang
tu jer
hehehe keji sangat perangai

camni haaa.... masak jer coklat tu, tunggu sejuk sikit curah atas kek yang dah beli siap-siap. kit kat tu beli sepeket ngam-ngam pulak dapat buat pagar keliling. beli kit-kat dekat guardian jer...sebab dekat dengan ofis...sebab tema minggu tu malas, tapi nak meletop.

dah curah coklat, lekatkan pagar tu guna coklat juga, ikatkan mereka jangan kasi tumbang

lepas tu tabur la MnMs ni 2 paket rasanya

jadilah begini....

letak kat meja tunggu hubby bangun...hadiah tu bungkus siap2 a day before

dah siap

comel jugak kan? perasan
hadiah tu kite bagi ape?
kasut jer...sebab dah lama rasanya hubby tak beli kasut yang semenggah sikit
mujur la muat kasut tu sebab bini dia ni tak tau suami pakai saiz berapa

ok babai...

8 comments:

  1. hihi kreatifnya...thanks ye sharing ;)

    ReplyDelete
  2. Good idea ni . Bole buat nnt , jimat hehehe . Coklat tu pakai coklat ape ye ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Shii...coklat tu saya pakai coklat masakan yang bar tu je.. :)

      Delete
  3. Hmm... Tringin nk wat tu... Tp tngah kering sangat ni... Kebetulan besok hri jdi my uzben.... Argghhhhh..... Nk suprise ap ni.... Nmpak nye..dapat wish aje la... Hurmmmm

    ReplyDelete
  4. sis.. wat cmne.. mase nk curah tu.. coklat x meleleh ke..tgk.kemas je..

    ReplyDelete
  5. salam sis.. curah coklat tu wat cmne ye.. x meleleh ke tepi2 tu ke.. tgk kemas je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak meleleh pun...sebab coklat tu tunggu sampai suam2 sejuk gitu, so dia pekat sikit... okay? :)

      Delete