klik saya

Monday, May 25, 2015

milk production reduced..

Salam
start last week, teruk sangat rasa
hari-hari kena angkut pam spectra bawak balik
panjat tangga 3 tingkat
esok angkut lagi pergi ofis
sebabnya susu tetiba jadi kurang
stok dalam peti dah jadi nyawa nyawa ikan

biasa everyday pam dapat paling kurang 10oz
cukup la bekal untuk sofea for the next day
paling banyak pun bekalkan 12oz (4 cups)
ni terpaksa guna frozen 4 cups
tak dapat nak menyimpan
start panic

aku pun telan semua benda
kurma makan sampai nak terbelahak
telan alfalfa
uuuu teruknya rasa alfalfa
tak suka...
rasa very the rumput
plus kena telan 10 biji pulak tu
tapi terpaksa
plus makan lobak putih
minum ephyra
minum air putih super banyak
struggle nak balikkan hasil

kisahnya mula drop bila kursus on 9&10 may hari tu
lepas tu pam pulak tak bawak balik
malam 9hb tu marmet jer kat rumah
same on 10hb
lepas tu drop
then weekend tu kursus lagi 2 hari

tapi kali ni bawa balik pam
hasil dah jadi tak seberapa

plus these few weeks kerja banyak
assistant aku dah resign
tinggal aku sorang buat QC
sorang wei
sorang
bangun awal, kul4
4.30 pagi dah terpacak di lab
tu paling awal la
normal time masuk 6.30 pagi
pun kira awal juga
memang la that day boleh balik awal
tapi kita bukan orang bujang, balik boleh terbongkang
balik awal pun, amik anak2, masak everything
malam la jugak baru rehat
next day tu masuk awal balik
memang penat badan ni
rasa susahnya cari duit ....huhuhuh
rasa nak retire, semua ada lah

so hari ni production macam nak ok sikit dah
harapnya terus ok lah
takkan belum 6 month dah kena guna FM ni...
pecah rekod
tapi dah start usya FM jugaklah
takut

semoga murah rezeki anakku Sofea
si montel buat abang n kakak geram

training 2 weeks kat KLCC tower 3. gigih sangat rasanya. 

No comments:

Post a Comment