klik saya

Monday, June 8, 2015

koleksi gambar Ayra Sofea Nurtaqwa dari lahir

Salam
kemas-kemas henfon, nak tepek gambar baby baru kat sini lah
baru tak baru sangat lah, dah masuk 4 bulan dah cik sofea ni
ni gambar masa lahir
tempat lahir: bilik yang sama dengan kakak Adelya, hospital Putrajaya
tarikh : 4 February 2015
time: mommy lupa... 3.51pm rasanya
berat : 3.25kg (lebih berat daripada abang dan kakak masa lahir)

A few minutes after lahir...merah lagi mukanya
nak juga tepek gambar mak yong selebar ape ni...jalan sendiri kau nak gi labour room. natural birthing katanya. end up naik ambulan tukar hospital. huuuu

Daddy azan dan iqamatkan Sofea

masih dalam labour room masa ni... selimut pink ni sebenarnya Adel punya. masa nak bersalin tu bawa receiving blanket kaler putih untuk sofea, sudahnya tertinggal kat labour room yang tak jadi bersalin tu, nasib ada backup...

daddy dengan baby baru

kembang betul muka dia

mommy yang keletihan. baru jer nak bajet make up masa bersalin macam che ta.. tak dapeknya...hahhaha

hai lah anak...merah


lena pulak dia...baru jer keluar tengok dunia

amboi seronok ya daddy


daddy dah ada 3 anak...





malam tu dengan mommy je kat wad, dia merengek jer...mommy buka bedung nak betulkan, terus diam. haip, pandai dia tu


dah boleh discaj...ape hal muka aku macam terkejut jer tu ya? eh tanya orang pulak

first picture the three of them. masa ni kat rumah nenek shah alam. seronok kemain dua badik ni dapat adik

pun gambar first riba adik. sekarang dah pandai dokong, angkat, semua. 

dalam pantang lagi masa ni

alahai kecik jer...rambut tu kemain lebat

masa ni gi klinik nak cek jaundice...resultnya memang jaundice, terus kena warded nicu

NICU presint 8...alhamdulillah Sofea nak duduk bawah lampu ni... 2 malam bawah lampu, bacaann jaundicenya turun banyak..terus boleh discaj, tak payah repeat kat KK lagi. alhamdulillah



sorang satu bilik..memang selesa kat sini...Pusat bersalin risiko rendah presint 8 putrajaya


anak-anak tak boleh naik melawat adik kat NICU...so diorang duduk la kat taman ni sampai petang... daddy ajak balik tak mau dia, nak tunggu mommy dengan baby katanya...kesian

jadi butterfly

lagi satu butterfly

main kuda pulak

lepas tu tidur pulak

baca buku pulak

panas ting ting masa ni

makan pulak

sudahnya tidur dalam kete

dua dua pun tidur...kesian betul abang n kakak


kuning dah kurang






geram betul gambar ni





hah, ni dah balik rumah puchong... petang2 nangis

amboi pipi tu...pun masih dalam hari ni


nak riba aje

cakkkk

alamak saya jadi flower lah







kepala sudah botak...daddy cukur sendiri jer...sekarang beli baju anak pompuan kene beli 2...

ok lah tu jer....banyak lagi dalam fon tak larat nak transfer.

aduh sakitnya bersalin
tiba

No comments:

Post a Comment