klik saya

Friday, June 12, 2015

My first Mother's Day setelah anak umur 6 tahun

Salam
Minggu ni Father's Day kan?
nak buat tak tau dengan daddy budak2 boleh tak? 
hehehe keji
ok tak tak

well, memang betul tajuk tu ya
bukan dusta
Daddy budak2 ni memang tak pernah celebrate Mother's day untuk aku
tahun ni anak dah 3 baru ada kesedaran kot

selalu mother's day aku tungguuu je laki aku nak wish
kot lah kan
tak de derrr
hahaha
kesian betol
takpe2, memandangkan ai ni penyabar
tahun ke 6 baru ada
at last

sebenarnya bukan berharap sangat pun
tapi kalau ada, suka
kalau takde, tak kesah

tapi tiap tahun ai tak pernah miss celebrate father's day untuk dia tau
baik tak isterimu abang?
tolong jawab baik, jangan jawab makin gemuk lah mak kau

eh. serious
hari tu pergi kenduri
kami park bontot masing-masing sebelah jer meja buffet
senang nak angkut makanan kan
Rayyan dengan daddy tak makan sangat
aku dengan Adel tak berenti makan
biasalah, like mother like doter lah kan
pastu adel asik suap2 kek pengantin kat aku
aku layan je lah
sedap pun
sekali daddy sound 'makin gemok lah mak kau'
hoiiii, sentap ai tau
kejap je lah..sbb lps tu dia kata abg gurau jer
gurau bukan sebarang gurau ya
*pegangperut*
lepas tu dia belanja baju raya, terus sejuk hati ai tau..kikiki

ok, berbalik pada Mother's Day
masa hari tu aku ada training kat KLCC
pagi ahad tu aku terbangun lambat
so nak kejar ERL memang tak sempat la
aku drive je ke KLCC
lagi cepat drive, cuma parking je lah hazab membayar RM44
claim kat ofis

pastu bila tengahhari aku whatsapp la dengan diorang
tanya buat ape dan sebagainya
tanya nak datang sini ke
saje je aku tanya
sekali diam jer tak berbalas
rupa-rupanya dia angkut 3 anak, naik teksi pergi Putrajaya Sentral
then naik ERL gi KL Sentral
then naik Rapid gi KLCC
menapak lagi cari aku kat tempat training

huhuhu
agak2 terharu tak?
dengan sofea yang baru 3 bulan tu
dia hangkut semua
katanya sebab Rayyan ajak gi cari mommy, nak wish Happy Mother's Day
nak bagi mommy hadiah
Sofea siap bawak bekal EBM sebotol penuh 10oz

aku pun ponteng training sejam awal
turun bawah cari diorang
nampak Rayyan dengan Adel
menjerit diorang "mommy!!!! Happy Mother's Day!!!"
bagi bunga, cukelat, bear
kiss3
sebak juga aku
tapi biasa lah, aku kontrol macho
terima kasih anak-anak
Mommy loves u

cukelat tu tak sempat ape, diorang makan kasi habis
emoticonoranggelakkuarairmata


Lepas tu kami gi makan-makan
then pergi Ekspo Enfagrow ni
memang best la ekspo ni
aku rasa macam Brain Awareness Week pulak
mentang la lulusan Neurosains kan



ok tu jer
Father's Day kasi cukelat je lah
ke?

babai

No comments:

Post a Comment