klik saya

Friday, August 21, 2015

Percubaan pertama buat kek birthday fondant secara serius

Salam hari jumaat yang ceria...
esok cuti hari ni harus ceria okay
monday blues melarat dari isnin sampai khamis
hanya jumaat tak blues
hahhahaa
sapa ada perasaan sama macam aku???

boring hari ni
ntah la, boring jek rasa
meh la kita update

sebenarnya ni percubaan kali ke dua buat kek guna fondant
kali pertama back in 2012 dulu, masa celebrate birthday Adel yang pertama
masa tu kalut sgt, dgn buat kek fondantnya, buat kek red velvet, cupcake lagi
hasilnya memang teruk lah
buruk
kena pulak aku yang cerdik pandai ni gi guna fresh cream dalam kek tu kan
memang bijak pandai sangat lah kan
elok sampai tempat birthday, kek dah senget benget sebab licin lah kan pakai whipping cream
ngek sungguh diriku di kala itu

kali ni aku dah tau
dah bijak sikit dari biasa
pakai butter cream
tak yah nak spesel2 sangat
kek pun pakai kek yang berat
so aku buat chocolate cake
baru tak ranap kek aku
tapi fondant? rajin pulak aku nak menguli masa hari bekerja kan???
tak de ya
aku kan pemalas
maka aku beli ready made fondant ajo
hahaha
tertifu
yang penting halal

seronok rupanya main fondant ni
cuma perlu kesabaran dan ketekunan lah
aku ni kureng sikit bab penyabar2 ni
aku tau nak cepat siap jer
ngantuk ya sebab kerja
tapi demi anak ku tabahkan jua
ceewah



design pilih jer kat internet...Adel pilih sendiri
katanya nak princess pakai tudung, muslimah gitu
pastu bunga2 hiasan tu Rayyan lah yang tolong tekapkan...aku tampal je kat kek


Kena pulak masa sambut birthday dia sama dengan Raya celebration, tu yang tak pakai baju sekolah tu...abang jadi peneman nak potong kek. gambar ihsan dari teacher Izzati PPICDC. 


 Abang Rayyan suka buat muka tau! Happy birthday Adel. dah 4 years tau... manja sangat, kuat sentap, tapi senang dipujuk..rajin sikit compare to abang. mommy and daddy love u so much!


 Adel masa umur setahun rasanya ni...bulatnya... macam muka sofea pulak...hihihihiii


Monday, August 17, 2015

Open Boutique Aysarra Professional

salam
Semalam pergi open house sebenarnya...
sekali open house untuk Klinik Assalam dengan Butik Aysarra Professional
klinik n butik ni member aku punya, si Rosmaliza
doktor lah dia
memula dia buka klinik Assalam tu dengan husband dia Apo (Azfar)
tahun ni baru bukak butik kat atas tu
ma, aku kerja dengan ko je lah, tukang jaga butik...nah resume... hehehe

semalam dia buat makan-makan
berhuha lah kami kat sana



kemain kau gelak...dah jumpa member ginilah
tu butik n klinik kat belakang

  mommy and sofea...Rayyan dah bersandar. ada aura2 nak demam dah dia tu



Sofea kepanasan.. shawl aku pakai tu bukan aysarra punya.. tapi label sendiri (nak juga).. konon nak buat shawl la konon, buat 3,4 helai sudahnya pakai sendiri..hampehssss

  ni la generasi kedua geng matrik PTPL dorm 51A... 

half of us. geng matrik ada 12 orang...setahun sekali je lah jumpa... dengan ma selalu lah sebab gi klinik dia. tu haa tokey butik yang tengah tu.

kalau nak shopping buleh follow ig butik Aysarra
and facebook aysarra professional

peace!

Tuesday, August 11, 2015

KONVOKESYEN MASTER

Salam
kikiki
apa daa...zaman bila ni konvo ni?
tahun lepas, bulan April.
alaaaa aci lah update sini kan
kikiki

bukan senang nak konvo ni
penat kot buat master by research
sampai keluar Rayyan dengan Adel, baru setel master aku
huuuu
ok lah malas dikenang kepayahan masa tu
kannn

sampai sana hari Jumaat, check in semua then gi jalan lah dulu kita
kita ke Bukit Bendera
apalah ertinya ke Penang tanpa pergi ke Bukit Bendera kan...



tren ke atas pun dah bertukar...jakun jap aku
masa aku study USM dulu masih pakai tren merah
sekarang tren tu dah masuk muzium


Dalam tren...eh eh nampak Adel kecik pulak masa ni...hehe..
yang galas beg oren tu anak kakak aku...dedek namanya, baya Rayyan..pantang berjumpa berdua, bergabung memang meletop lah. meletop kepala mak masing-masing



Adel... rambut panjang lagi masa ni...olololoooo


Rayyan... :)


melompat bersama sepupu tajuk dia


then melompat bersama adik pula


Adel dengan Kak Hasya. bff sangat ni



anak-anak... Adel and food berpisah tiada

Daddy and Rayyan




Huk aloh...masa ni, inilah baby kami...hehehehe


pandangan Penang dari Penang Hill...berkabus ke jerebu ni?



pelancong katanya


so next day tu baru lah hari konvo...


Aku pulak tak tengok video cara pakai jubah ni, then raptai pun tak pergi...sudahnya terkial2 aku nak pakai...serius...ingatkan sama jer masa degree..konpiden jer..tu yang senget benget..pastu rasa berat jer kat belakang tu..huhuhu


konvo bulan April memang kurang meriahnya berbanding bulan september...itu yang tapak konvo pun lengang jer



area dewan kuliah...dewan2 ni lah dulu tempat aku kuliah degree...trobek sangat...
dulu pakai hood kaler kuning sebab school sains, sekarang pakai hood merah pulak, school medical



suasana dalam dewan...


tu aku tuuuu...row kedua dari depan sebelah kanan


 teringat dulu masa tengah bermasalah dengan research, sembang2 dengan member..semua kata nanti konvo aku nak guling atas stage, aku nak nangis atas stage...macam-macam lah..sebab masa tu rasa nak konvo tu hampir pasti tak menjadi kenyataan...betapa susahnya masa tu... nak quit tak boleh, nak teruskan pun tak nampak jalan...
tapi akhirnya habis juga... alhamdulillah



ok dah siap konvo tu, keluar dewan. panas yang hamat hoi penang masa ni...belengas satu badan. cuaca pulak nak hujan tak nak hujan gitu..angin takde.  
ni bergambar dengan member yang datang meraikan aku...ni Widad. Dr Widad lah gelarannya. isteri member aku masa buat master dulu. widad dah habis phd, so dah jadi lecturer kat USM Penang. 
Widad kenapakah anda kurus?


Lepas tu baru rombongan kakak and anak2 datang.. Adel majuk sebab tinggalkan dia 



 so inilah keluarga yang datang meraikan...hehehe
walau adik beradik ramai, tapi masing-masing pun ada kerja kan...
family mertua pun ada datang, tapi lamaaa tunggu diorang tak muncul2...dah nak gerak balik  baru jumpa


amik gambar family kat kedai pulak esoknya...
snap dari plastik. pape je lah mek cah oiii

tercapai impian nak konvo master dengan anak2

Alhamdulillah