klik saya

Tuesday, August 11, 2015

KONVOKESYEN MASTER

Salam
kikiki
apa daa...zaman bila ni konvo ni?
tahun lepas, bulan April.
alaaaa aci lah update sini kan
kikiki

bukan senang nak konvo ni
penat kot buat master by research
sampai keluar Rayyan dengan Adel, baru setel master aku
huuuu
ok lah malas dikenang kepayahan masa tu
kannn

sampai sana hari Jumaat, check in semua then gi jalan lah dulu kita
kita ke Bukit Bendera
apalah ertinya ke Penang tanpa pergi ke Bukit Bendera kan...



tren ke atas pun dah bertukar...jakun jap aku
masa aku study USM dulu masih pakai tren merah
sekarang tren tu dah masuk muzium


Dalam tren...eh eh nampak Adel kecik pulak masa ni...hehe..
yang galas beg oren tu anak kakak aku...dedek namanya, baya Rayyan..pantang berjumpa berdua, bergabung memang meletop lah. meletop kepala mak masing-masing



Adel... rambut panjang lagi masa ni...olololoooo


Rayyan... :)


melompat bersama sepupu tajuk dia


then melompat bersama adik pula


Adel dengan Kak Hasya. bff sangat ni



anak-anak... Adel and food berpisah tiada

Daddy and Rayyan




Huk aloh...masa ni, inilah baby kami...hehehehe


pandangan Penang dari Penang Hill...berkabus ke jerebu ni?



pelancong katanya


so next day tu baru lah hari konvo...


Aku pulak tak tengok video cara pakai jubah ni, then raptai pun tak pergi...sudahnya terkial2 aku nak pakai...serius...ingatkan sama jer masa degree..konpiden jer..tu yang senget benget..pastu rasa berat jer kat belakang tu..huhuhu


konvo bulan April memang kurang meriahnya berbanding bulan september...itu yang tapak konvo pun lengang jer



area dewan kuliah...dewan2 ni lah dulu tempat aku kuliah degree...trobek sangat...
dulu pakai hood kaler kuning sebab school sains, sekarang pakai hood merah pulak, school medical



suasana dalam dewan...


tu aku tuuuu...row kedua dari depan sebelah kanan


 teringat dulu masa tengah bermasalah dengan research, sembang2 dengan member..semua kata nanti konvo aku nak guling atas stage, aku nak nangis atas stage...macam-macam lah..sebab masa tu rasa nak konvo tu hampir pasti tak menjadi kenyataan...betapa susahnya masa tu... nak quit tak boleh, nak teruskan pun tak nampak jalan...
tapi akhirnya habis juga... alhamdulillah



ok dah siap konvo tu, keluar dewan. panas yang hamat hoi penang masa ni...belengas satu badan. cuaca pulak nak hujan tak nak hujan gitu..angin takde.  
ni bergambar dengan member yang datang meraikan aku...ni Widad. Dr Widad lah gelarannya. isteri member aku masa buat master dulu. widad dah habis phd, so dah jadi lecturer kat USM Penang. 
Widad kenapakah anda kurus?


Lepas tu baru rombongan kakak and anak2 datang.. Adel majuk sebab tinggalkan dia 



 so inilah keluarga yang datang meraikan...hehehe
walau adik beradik ramai, tapi masing-masing pun ada kerja kan...
family mertua pun ada datang, tapi lamaaa tunggu diorang tak muncul2...dah nak gerak balik  baru jumpa


amik gambar family kat kedai pulak esoknya...
snap dari plastik. pape je lah mek cah oiii

tercapai impian nak konvo master dengan anak2

Alhamdulillah

No comments:

Post a Comment