klik saya

Friday, August 21, 2015

Percubaan pertama buat kek birthday fondant secara serius

Salam hari jumaat yang ceria...
esok cuti hari ni harus ceria okay
monday blues melarat dari isnin sampai khamis
hanya jumaat tak blues
hahhahaa
sapa ada perasaan sama macam aku???

boring hari ni
ntah la, boring jek rasa
meh la kita update

sebenarnya ni percubaan kali ke dua buat kek guna fondant
kali pertama back in 2012 dulu, masa celebrate birthday Adel yang pertama
masa tu kalut sgt, dgn buat kek fondantnya, buat kek red velvet, cupcake lagi
hasilnya memang teruk lah
buruk
kena pulak aku yang cerdik pandai ni gi guna fresh cream dalam kek tu kan
memang bijak pandai sangat lah kan
elok sampai tempat birthday, kek dah senget benget sebab licin lah kan pakai whipping cream
ngek sungguh diriku di kala itu

kali ni aku dah tau
dah bijak sikit dari biasa
pakai butter cream
tak yah nak spesel2 sangat
kek pun pakai kek yang berat
so aku buat chocolate cake
baru tak ranap kek aku
tapi fondant? rajin pulak aku nak menguli masa hari bekerja kan???
tak de ya
aku kan pemalas
maka aku beli ready made fondant ajo
hahaha
tertifu
yang penting halal

seronok rupanya main fondant ni
cuma perlu kesabaran dan ketekunan lah
aku ni kureng sikit bab penyabar2 ni
aku tau nak cepat siap jer
ngantuk ya sebab kerja
tapi demi anak ku tabahkan jua
ceewah



design pilih jer kat internet...Adel pilih sendiri
katanya nak princess pakai tudung, muslimah gitu
pastu bunga2 hiasan tu Rayyan lah yang tolong tekapkan...aku tampal je kat kek


Kena pulak masa sambut birthday dia sama dengan Raya celebration, tu yang tak pakai baju sekolah tu...abang jadi peneman nak potong kek. gambar ihsan dari teacher Izzati PPICDC. 


 Abang Rayyan suka buat muka tau! Happy birthday Adel. dah 4 years tau... manja sangat, kuat sentap, tapi senang dipujuk..rajin sikit compare to abang. mommy and daddy love u so much!


 Adel masa umur setahun rasanya ni...bulatnya... macam muka sofea pulak...hihihihiii


No comments:

Post a Comment