klik saya

Thursday, January 21, 2016

Rumah baru finally....dah dapat kunci

salam..
hari sabtu yang lepas kami dah dapat kunci rumah
16012016 tarikhnya
hari sabtu yang kelam kabut
pagi sabtu tu ada program Sinergi Ilmu kat sekolah Rayyan
dari pukul 8 sampai pukul 1
then pukul 10.30 Rayyan dengan Adel ada kelas taekwondo
then pukul 12 aku kerja
pukul 2 nak kena ada kat KL hantar sample
kelam kabut sangat...penat bahagi tugas dengan daddy
then lepas sampai KL tu, pukul 2.30 dah janji dengan developer untuk ambil kunci rumah
terus je ke shah alam

so dapat kunci around 3.00pm gitu
wakil developer hantar dekat rumah

petang tu kami check defect sikit2...tanda ala-ala je
esoknya ahad baru cek betul2
so far sikit2 je lah problem nya...macam dinding berlubang gitu
ada 1 tombol rosak, then 1 tile serpih kat dapur
pastu nak mintak developer cat balik 1 rumah sebab banyak kesan tangan kontractor, jadi bertanda hitam2
air dengan eletrik dah masuk
jadi boleh je bawak kipas stand masa buat kerja

budak2 pun dah mula main tanah berlari sana sini

ini lah rumah comel kami
comel in term of size
dalam dia comel2 je tiap ruang
boleh la, janji rumah ni jejak tanah
tapi rumah atas kayangan sekarang ni sayang juga


gambar lama masa site visit (kononnya)


ok la...tak de la design moden ke ape, tak de guard, taman kecik kat kampung... tapi kami suka sebab ada tanah...then dekat dengan rumah mak shah alam.
mama ayah pun suka sebab dekat katanya...senang apa2 nanti
syukur alhamdulillah...
rezeki anak-anak

No comments:

Post a Comment