klik saya

Monday, March 21, 2016

Progress rumah : Kitchen cabinet part 1

Salam...
okay masuk dapur pulak ya

sebenarnya banyak sangat aku minta quotation daripada ornag yang buat KC ni
rasanya lebih dari 10 company kot
sebab masa pergi home dec tahun lepas kat KLCC tu, dapat almost 5 quotation
harga lebih kurang jer semua quote RM7000 ++ untuk melamine

balik dari homedec, aku minta lagi quotation dari hasil google dan FB ads

dapat dalam 7 quotation lagi
pun harga lebih kurang
but a little bit cheaper dari home dec

akhirnya aku terlekat dengan Intech Kitchen
sebab customer service dia bagus, and quotation dia very detail

Lepas tu nak booking dah dengan Intech Kitchen
then dia kata dia close sebab chinese new year selama 2 minggu
so hold dulu
mean while... cheh mean while segala
masa nak tunggu nak booking tu, tetiba terjumpa dengan Ba Li Kitchen ni
boleh check FB diorang
agak aktif juga di sana

then diorang pun bagus jugak customer service
closely follow up
and sanggup datang malam2 amik ukuran semua
sebab siang hari kami tak availabe

then dia quote murah lagi dari intech kitchen

so malas pikir lagi...proceed je dengan Ba Li Kitchen

ni katalog yang Nic Bali Kitchen bawakkan

3G glass


ni kelakor... aku cakap nak putih...dia kata putih betul tak de kak, dia putih macam grey sikit
aku cakap ni ada ni... tgk kotak yang putih putih tu...
dia kata bukan kak, yang ni kosong tak de sample

lah pulaaakkkk


ni drawing yang Nic lukis... sap2 soi je siap tak sampai seminit
hebak muuu



pastu sink aku beli sendiri
orang KC kata diorang ada jual, RM80
tapi rasa macam tak yakin je tahan 

so beli sendiri di IKEA
amik yang paling murah jek

dapur pun tak besar mana, okay dah la ni saiz 1 setengah ...


melamine


ni design contoh dari KC... kalau unutk saiz dapur aku, diorang quote 9k



ok lah, tunggu 2 minggu untuk KC siap di pasang...

buat simple simple je sudah

esok duit dah ramai kita tambah lagi

:)

No comments:

Post a Comment