klik saya

Monday, March 14, 2016

Progress rumah: pasang lampu kipas

Salam...
bersambung lagi kisah rumah comelku syurgaku
kami mintak kontraktor yang pasangkan lampu kipas semua
murah-murah je kontraktor ni charge
RM300 untuk sebuah rumah termasuk outdoor
ok lah kan?
aku pun tak de tawar dah, sebab rasa macam dah okay
tapi mintak diorang tambah plug sikit kat dapur, dining, dah laundry area

pemaju ni pun pelik juga, buat laundry area tapi tak buat plug
saje je kan nak perabis duit orang yang beli rumah
ingat nak sental pakai berus ke baju berbakul2 tu? huhu

pastu plug kat dapur ada 2 je
so kami tambah lagi 2 plug, then suis on/off untuk hood tambah 1

so total plug tambah 5 plug, 1 on/off suis
later suis ni pun kene tambah juga untuk microwave dengan oven
angan-angan dulu ya

kos 1 plug RM140.00
ni aku rasa mahal sikit
tapi sebab malas nak banyak2 kontractor, proceed je

hasilnya puas hati
dia buat kemas

outdoor lamp dalam kenangan...mana dikau menghilang.



ni tambah plug untuk fridge..semua dia hack dalam dinding, baru kemas kan


beria je sebelum tu sapu rumah, dah bersepah balik. dush

lampu tangga... ambil yang simple simple jer lah. 

dah siap pasang satu lampu... lampu kat living hall pun amik yang murah murah jek.



Living hall dah siap... dah tak bergelap berpanas lagi... sliding door tu tampal kertas mahjung je. macam rumah kongsi je kekdahnya

dining hall, pasang sport light... sebenarnya aku pun tak tau nak pilih lampu cane untuk kawasan ni... mula-mula tu ingat tak terang pakai lampu macam ni...rupanya okay jer terang...insyaAllah tak tercekik tulang makan nasi nanti


hermmmmm habis berdebu satu rumah... dekat dining ni pun kena tambah plug sebab tak de plug kipas. 

ni dalam toilet. ambil lampu warm white. mula-mula mintak lampu kuning, tapi tak de stok katanya. dia bagi warm white ni...tak puas hati jugak, tapi bila pasang...eh ok lah pulak... dia macam kuning tapi terang sikit

Ok lah itu je lah setakat ni...
satu-satu benda nak kirakan pasal rumah ni

sampai minggu ni pun tak setel lagi
orang tengah buat dapur

lepas buat dapur dah tak ada nak buat ape lagi dah
duduk je diam-diam

tunggu duit ramai... hehehehe

3 comments: