klik saya

Friday, April 14, 2017

Deco: ruang tamu dan dapur

Aih, rajin pulak ye update terjumpa gambar-gambar rumah yang dah transfer ke PC ni

tak adalah deco apa sangat pun sebenarnya

 sebab lagu tu je pun semua pun perabot lamabelum shoping apa-apa untuk rumah baru kecuali langsir dengan carpet tu jelah

Untuk rumah kali ni (macam banyak rumah je kan..padahalll), kami seriously tak tetap hati nak pilih konsep macam mana sangat 

berbeza dengan masa masuk rumah apartment dulu sangat firm nak kaler sekian deco sekian 

kali ni lain. mungkin sebab hari-hari masuk pinterest, jadi semua pun cantik lantas tak tahu nak pilih yang  mana, jadi kita slow-slow buat mana ada 

untuk ruang tamu, kalau ikutkan hati ni nak all white tapi tahulah kan..anak ada 4, semua tengah melasak 

tu TV cabinet nampak suci putih je kan

tengok dekat-dekat penuh contengan 

Rayyan dengan Adelya setakat ini memang bukan jenis menconteng merata

memang disiplin, tapi lain anak lain perangai kan.dapat kat sofea habis dia conteng. hmmmmmm mak kau mampu bersabar jelah.

jangan disekat kretiviti anak....gituuu

tapi larang tetap larang ye

tu bekas bulat-bulat atas kabinet TV tu sebenarnya adalah tin biskut

memang ada banyak sebab Rayyan suka biskut butter tu kan

nak buang macam sayang sebab bekasnya macam elok

jadi masa pindah hari tu bekas biskut ni terpilih untuk di angkut sekali, lepas tu kami spray warna gold. kenapa gold?kami pun tak tahu...mungkin faktor umur sekarang minat warna gold pulak 

  

pokok buluh tu pun dari rumah lama. beli lama sangat dah dulu kat Ayer Hitam Johor. murah sangat je pun harganya RM6.00 sebatang. tu dapat serumpun RM30. 

Dapur pulak serba kekurangan lagi. belum beli hood. dapur tempah dari BaLi Kitchen

ni ruang dining. lukisan ni terpaksa beli sebab dapat voucher RM50 dari Harvey Norman.kalau pergi Harvey Norman, ape je yang dapat dengan RM50 kan... ni pun kene tambah duit sikit jadilah buat kenangan. 

terjumpa lak tempat letak pisau R kat Mr DIY. bagusnya boleh parking gunting sekali kat situ 

   

dinding belang belang secoet.nak jugak kan...walau tak ada dinding

sekali tershare kat Tips Hias Rumah punya page. kami tak tahu pun. itu pun ada member tag.tak apa lah... walau rumah serba tak lengkap, mana tahu kot-kot memberi inspirasi kepada mereka di luar sana. sama-sama kita share minat deco mendeco ni ye.sekian assalamualaikum


No comments:

Post a Comment